11.08.16. JП „Путеви Србије“ спремно за повратак туриста

ЈП „Путеви Србије“ спремно дочекује средину августа и предстојећи викенд, јер су, током летње сезоне, то периоди када је могућ већи интензитет саобраћаја на наплатним станицама у оба смера ауто-пута, ка Нишу и ка Београду. 

ЈП „Путеви Србије“, Сектор за наплату путарине, интензивирао је рад на наплатним станицама како би се обезбедио несметан пролазак возила услед појачаног саобраћаја на ауто-путевима у Републици Србији.  

Кроз наплатну станицу ,,Београд“,  код Бубањ Потока, током јуна прошло је 1.141.921 возила, док је у јулу забележено 1.511.596 возила.

ЈП „Путеви Србије“ је, ради бржег протока возила, спречавања застоја и ефикаснијег обављања послова, омогућило да сви канали за наплату путарине и дистрибуцију картица буду у функцији 24 часа дневно, без минута паузe, па је повећан број инкасаната и организован посебан режим рада техничке службе, како би се евентуални изненадни кварови отклањали у што краћем року.

ЈП „Путеви Србије“ омогућило је учесницима у саобраћају да се путем портала на ауто-путевима информишу о евентуалним задржавањима на наплатним станицама, прекидима саобраћаја, стању коловоза, временским приликама и другим неопходним информацијама. 

На видљивим местима постављена су обавештења возачима да припреме тачан износ новца за плаћање путарине која су, осим на српском језику, написана још и на енглеском, немачком и турском. Инкасантима је обезбеђено довољно ситног новца за враћање кусура.

Учесници плаћање путарине могу обавити у динарима (ако су власници возила са домаћим и страним регистарским таблицама), у еврима (ако су власници возила са страним регистарским таблицама), платним картицама и електронском наплатом путарине (ТАГ уређајем, без заустављана).

На нашим ауто-путевима је све популарнија електронска наплата путарине. Овај савремени модел плаћања путарине употребом ТАГ уређаја значајно скраћује време путовања јер омогућава возилима пролазак без заустављања у посебним наплатним тракама које постоје на свим већим наплатним станицама у Републици Србији.

У систему за електронску наплату путарине тренутно је активно око 100.000 ТАГ уређаја, односно, број корисника је у 2016. години порастао за 50 одсто.

Продаја и допуна ТАГ уређаја врши се на 50 продајних места која се налазе дуж свих деоница ауто-путева у Србији, на граничним прелазима и у већим градовима преко мреже дистрибутера, као што су бензинске станице НИС Гаспром, ОМВ, Еуропетрол, пословнице АМСС и Технокопа.

На свим наплатним станицама у Републици Србији обезбеђена је пијаћа вода, а ЈП ,,Путеви Србије" опремило је и пакетима за прву помоћ све наплатне станице, где у сваком тренутку, од 00-24 постоји лице које је обучено за пружање прве помоћи. 

Како су наредних дана могући интензивнији пљускови и краткотрајне непогоде, молимо све учеснике у саобраћају  да посебно буду опрезни, обрате пажњу на радове на путу, прилагоде брзину кретања условима на путу, поштују ограничења брзине и постојећу саобраћајну сигнализацију.

ЈП ,,Путеви Србије“ апелује на возаче да на пут крену одморни, испавани и здрави, а да, ако је могуће, на дуже релације крећу рано ујутру и да се током путовања одмарају чешће него обично.

ЈП „Путеви Србије“ свим учесницима у саобраћају жели срећан пут!

На Интернет презентацији нашег предузећа можете преузети изјаву Николе Миленковића, шефа одсека Београд – Баточина, о појачаном раду Сектора за наплату путарине ЈП „Путеви Србије“ током лета.

Линк: http://www.putevi-srbije.rs/images/video/download.php?f=2016-07-12_organizacija_rada_sektora_za_naplatu_putarine_tokom_leta_izjava_nikola_milenkovic.mpg


Штампа