12.02.16. ПОЈАЧАН РАД У СЕКТОРУ НАПЛАТЕ ПУТАРИНЕ ТОКОМ ПРЕДСТОЈЕЋЕГ ПРАЗНИКА ДАНА ДРЖАВНОСТИ

ЈП „Путеви Србије” и Сектор наплате путарине ће током предстојећег празника интезивирати рад на наплатним станицама како би се обезбедио несметан пролазак возила због повећаног саобраћаја на путевима у Републици Србији, посебно на ауто-путевима под наплатом. 

У циљу ефикаснијег обављања поверених послова, спречавања застоја и бржег протока возила на наплатним станицама, извршене су следеће припреме:

• Сви канали за наплату путарине као и дистрибуцију картица биће у функцији 24 часа дневно без минута паузе.
• На свим наплатним станицама ће се у периоду када је појачан интензитет саобраћаја повремено ручно делити картице за улазак на ауто-пут.
• На свим већим наплатним станицама где за то постоји техничка могућност по потреби ће се отварати додатне реверзибилне траке.
•У периодима када се на наплатним станицама очекује повећан број возила, радници обезбеђења имају задатак да учеснике у саобраћају преусмеравају на слободне траке за наплату путарине или дистрибуцију картица и тиме им олакшавају пролазак кроз зону наплатне станице.
• Учесници у саобраћају ће путем портала бити обавештавани о евентуалним задржавањима на наплатним станицама, стању коловоза, временским приликама, итд.
• Инкасанти ће имати довољно ситног новца за враћање кусура.
• Сви шефови Одсека и њихови помоћници биће дежурни на терену, обилазиће наплатне станице и контролисати организацију рада.
• Организован је посебан режим рада радника техничке службе како би се изненадни кварови отклањали у што краћем року.

Учесници у саобраћају путарину могу да плаћају у динарима (учесници домаћих и страних регистарских таблица), еврима (учесници страних регистарских таблица), путем платних картица као и електронском наплатом путарине (без заустављана).

Апелујемо на домаће учеснике у саобраћају да припреме тачан износ путарине ради бржег проласка кроз наплатне станице и да у складу са својим могућностима не користе поподневне часове последњег дана празника за повратак својим кућама, већ да то чине равномерно током целог дана како би се избегла већа задржавања.


Штампа