22.12.16. Појачан рад Сектора за наплату путарине за предстојеће божићне и новогодишње празнике

ЈП „Путеви Србије” и Сектор за наплату путарине спремно дочекују божићне и новогодишње празнике, јер су то периоди повећаног интензитета саобраћаја на ауто-путевима у Републици Србији.

ЈП ,,Путеви Србије“ је појачало рад на наплатним станицама, ради бржег проласка возила, спречавања застоја и ефикаснијег обављања послова. Сви канали за наплату путарине и дистрибуцију картица су у функцији 24 часа дневно, без минута паузe, повећан је број инкасаната и организован посебан режим рада техничке службе, да би се евентуални изненадни кварови отклањали у што краћем року.

ЈП „Путеви Србије“ омогућило је учесницима у саобраћају да се путем портала на ауто-путевима информишу о евентуалним задржавањима на наплатним станицама, прекидима саобраћаја, стању коловоза, временским приликама и другим неопходним информацијама.

На видљивим местима постављена су обавештења возачима да припреме тачан износ новца за плаћање путарине која су, осим на српском језику, написана још и на енглеском, немачком и турском. Инкасантима је обезбеђено довољно ситног новца за враћање кусура.

Учесници плаћање путарине могу обавити у динарима (ако су власници возила са домаћим и страним регистарским таблицама), у еврима (ако су власници возила са страним регистарским таблицама), платним картицама и електронском наплатом путарине (ТАГ уређајем, без заустављана).

На нашим ауто-путевима је све популарнија електронска наплата путарине. Овај савремени модел плаћања путарине употребом ТАГ уређаја значајно скраћује време путовања јер омогућава возилима пролазак без заустављања у посебним наплатним тракама које постоје на свим већим наплатним станицама у Републици Србији.

У систему за електронску наплату путарине тренутно има 125 000 корисника ТАГ уређаја, док је број трансакција у 2016. години порастао за 57,3 одсто.

Продаја и допуна ТАГ уређаја врши се на 60 продајних места која се налазе дуж свих деоница ауто-путева у Србији, на граничним прелазима и у већим градовима преко мреже дистрибутера, као што су бензинске станице НИС Гаспром, ОМВ, Еуропетрол, Петрол, пословнице АМСС и Технокопа.

ЈП “Путеви Србије“ апелује на возаче да на пут крену одморни, да користе зимске пнеуматике, поштују ограничења брзине и прилагоде брзину кретања условима на путу. Саветујемо учеснике у саобраћају да буду посебно опрезни током вечерњих и јутарњих часова, због могућих ниских температура и стварања поледице.

ЈП „Путеви Србије“ свим учесницима у саобраћају жели срећан пут и честита предстојеће празнике!


Штампа