ЈП „Путеви Србије“ добитник Националне награде за пословну изврсност- признања Оскар квалитета 2020, у категорији јавног сектора као Шампион изврсности

ЈП „Путеви Србије“ је на овогодишњем конкурсу Националне награде за пословну изврсност – „Оскар квалитета 2020“ добитник највише награде „Шампион пословне изврсности“. ЈП „Путеви Србије“ је у укупном пласману освојило више од 750 бодова на провери која је одржана 16. октобра ове године.

ЈП „Путеви Србије“ је прво велико предузеће из јавног сектора које је добило награду која има додатни значај јер је добијена у сложеним условима пословања и ванредним околностима изазваним пандемијом Корона вируса.

У веома јакој конкуренцији, представљајући свој интегрисани менаџмент систем, ЈП „Путеви Србије“ је успешно презентовало пословне процесе и резултате рада у девет области:  Лидерство, Стратегија, Потенцијали организације, Процеси и технологије, Тржиште и корисници, Резултати пословања, Задовољство запослених, Задовољство корисника и Друштвена одговорност.

Ову престижну награду додељује Фондација за културу квалитета и изврсност - FQCE, под покровитељством Министарства привреде Републике Србије и у сарадњи са Привредном комором Србије током традиционалног годишњег саветовања „Квалитетом у свет” које окупља врсне експерте за квалитет и пословну изврсност из Србије и земаља из окружења.

Неутрална и независна награда се додељује за испуњење веома захтевних критеријума конкурса и искључиво на основу остварених и приказаних резултата и представља потврду трајне оријентисаности Предузећа ка пословној изврсности и подстицај даљем развоју укупне климе унапређења пословања. Признање представља и снажан мотивациони фактор за све запослене у ЈП „Путеви Србије“ да наставе да негују установљене и усвојене критеријуме пословања.

Национална награда за пословну изврсност - Оскар квалитета, додељује се већ 26 година профитним и непрофитним организацијама за остварене врхунске резултате у развоју и унапређењу организационе и пословне изврсности. До сада су ту награду освојила најбоља предузећа и институције у Србији као што су: „Нафтна индустрија Србије“, „Енерго пројект-хидроинжењеринг“,  Наменска „Први Партизан“-Ужице, „Војно технички институт“, „Ваздухопловна академија“ , „Институт за јавно здравље“, „Дирекција за мере и драгоцене метале“, „Аеродром Никола Тесла“, Институт за стандардизацију и многи други.

Оваква награда је установљена и у свету и добијају је најбољи у области квалитета и пословне изврсности у најразвијенијим државама света.

Овогодишња награда је укупно трећи Оскар квалитета за ЈП „Путеви Србије“ пошто је 2017. године  проглашено изврсним у 3 категорије -  Партнерство и ресурси, Резултати код корисника и Стратегија, а 2014. године у категорији Партнерство и ресурси.

Видео материјал са данашње доделе награда можете преузети са следећег линка:
www.putevi-srbije.rs/index.php/галерија/видео-галерија/јп-путеви-србије-добитник-националне-награде-за-пословну-изврсност-признања-оскар-квалитета-2020,-у-категорији-јавног-сектора-као-шампион-изврсности

Корпоративни филм Предузећа за Оскар квалитета 2020:
www.putevi-srbije.rs/index.php/галерија/видео-галерија/корпоративни-филм-за-оскар-квалитета-2020

Штампа