ЈП ,,Путеви Србије“ и Светски дан сећања на жртве саобраћајних незгода

ЈП „Путеви Србије“ придружило се овогодишњем обележавању Светског дана сећања на жртве саобраћајних незгода, под слоганом „Сети се. Подржи. УРАДИ“, у недељу 15. новембра.

Трећа недеља у новембру усвојена је 2005. године на Генералној скупштини УН као Светски дан ,,признања жртвама саобраћајних незгода на путевима широм света и њиховим породицама“, као и одавање почасти свим припадницима хитних служби који се свакога дана боре за људске животе.

Водећи се тезом да се незгоде на путевима могу спречити, ЈП „Путеви Србије“, као друштвено одговорно предузеће, иницирало је, припремило и од марта 2019. године промовише прву у низу едукативних кампања за подизање свести возача и повећање безбедности у саобраћају - „3 секунде цео живот“.

Према извештају СЗО о Глобалном стању безбедности на путевима, у саобраћајним незгодама годишње живот изгуби више од милион људи. Саобраћајне незгоде су и водећи узрок смрти деце и младих узраста од 5 до 29 година.
„ЈП „Путеви Србије“ издваја значајна средства за повећање безбедности у саобраћају, радимо на мерама да што мање људи настрада у саобраћају и наставићмо кроз сарадњу са надлежним министарством и МУП-ом Републике Србије систематски да делујемо на подизање нивоа свести учесника у саобраћају“, рекао је в.д. директора Зоран Дробњак на промоцији Кампање.

Сходно својим надлежностима, ЈП ,,Путеви Србије“ се непрекидно стара о квалитету мреже државних путева, њеном одржавању и унапређењу, ради обезбеђивања што бољих услова за безбедну и угодну вожњу.

ЈП „Путеви Србије“ кроз редовно обавештавање учесника у саобраћају о стању на путевима и апеле да се води рачуна о ограничењу брзине, прилагођава вожња условима на путу, одржава безбедно одстојање између возила, поштује саобраћајна сигнализација и користи зимска опрема током зимског периода, свакодневно скреће пажњу јавности на значај одговорног понашања у саобраћају у очувању људских живота.


Штампа