Министар Момировић обишао тунел Лаз на аутопуту Е-763

Министар саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре Томислав Момировић, обишао је са в.д. директора ЈП „Путеви Србије“ Зораном Дробњаком радове на изградњи тунела Лаз на деоници аутопута Е-763 од Прељине до Пожеге. To је трећа посета министара Момировића тој деоници од почетка мандата што говори о значају пројекта и радови су максимално убрзани како би деоница била завршена у предвиђеном року.

,,Радови на траси аутопута Прељина – Пожега одлично напредују, нарочито на пробијању тунела Лаз, најдужег тунела у Србији. Једна од најзахтевнијих траса, дуга 30км, јесте предмет посебне пажње и подршке Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре јер је најзахтевнија и најтежа'', рекао је приликом обиласка радова министар Томислав Момировић и додао да се улажу максимални напори да радови буду готови до Светог Николе, а то је могуће ако се ради у три смене, 24 сата дневно.

Министар Момировић похвалио је сарадњу са ЈП „Путеви Србије“, као и са кинеским партнерима: „На једној цеви ради по 60 људи, а радови се обављају на четири локације. Када ова деоница буде пуштена у саобраћај, то ће нам дати основу да наставимо са изградњом осталих саобраћајница ка Босни и Херцеговини и Црној Гори. У овим тешким околностима ми као земља идемо напред“, изјавио је министар Томислав Момировић.

Деоница Прељина – Пожега наставак је аутопута „Милош Велики“ ка граници са Црном Гором и кључна је за повезивање региона и јачање туристичких и привредних потенцијала.


Штампа