Напредак у изградњи деонице аутопута Е-763, Прељина-Пожега

Радови на деоници од Прељине до Пожеге изводе се у пуном профилу аутопута са припадајућим објектима, петљама, тунелима и мостовима, у дужини од 30,96 km. Траса се надовезује на део аутопута Е-763 кроз Републику Србију - „Милош Велики”, који је у саобраћају од Сурчина до Прељине.

Веома тежак географски терен захтева измештања постојеће техничке инфраструктуре и изградњу бројних мостова и три тунела.

Први део деонице простире се поред реке Чемернице, па након тунела Трбушани прелази преко Западне Мораве и наставља кроз брдске и планинске делове западне Србије - најзахтевнији део деонице.

Кроз планину Јелицу пробија се тунел Лаз. Затим се траса спушта кроз Марковицу и Негришоре ка Лучанима и наставља кроз брдски масив тунелом Муњино Брдо до места Прилипац.

Напредак у изградњи деонице аутопута Е-763, Прељина-Пожега можете пратити редовно, из седмице у седмицу на YouTube каналу ЈП „Путеви Србије”.

Погледајте и будите информисани!

Последњи снимци од 11. јуна су на линку:

https://www.putevi-srbije.rs/index.php/sr/galerija/video-galerija/jp-putevi-srbije-izgradnja-autoputa-e-763,-deonica-preljina-po%C5%BEega


Штампа