Нови мост преко реке Љубовиђе данас пуштен у саобраћај

Новоизграђени мост преко реке Љубовиђе на државном путу I Б реда 28, Грачаница-Љубовија, пуштен je у саобраћај данас, 26.октобра 2020.г.

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, која је пре неколико месеци заједно са в.д. директора ЈП „Путеви Србијe" обишла мост срушен у јунским поплавама, рекла је да су радови завршени и пре планираног рока.

„У јулу смо грађанима Љубовије обећали да ће нови мост бити саграђен до краја ове године, али је ипак, све завршено за само четири месеца, од пројектне документације до извођења и од данас је мост у саобраћају. Овај мост много значи грађанима овог краја и зато је важно што је максимално искоришћена грађевинска сезона и што су радови завршени пре зиме", рекла је Михајловићева.

Радове на изградњи моста у вредности од 60,4 милиона дин. извели су Вест –градња из Шапца као подизвођач и Предузеће за путеве Ваљево. Пројектну документацију је урадио „Филос Инжењеринг" д.о.о., Београд и техничку контролу вршио „Про- инжењеринг" д.о.о. Београд.

Стари мост преко реке Љубовиђе код Љубовије је током јунских поплава тешко оштећен изливањем реке након чега је порушен. За време извођења ургентних радова на изградњи моста сав друмски саобраћај је измештен  на алтернативни правац – привремену девијацију пута са привременим прелазом преко реке у непосредној близини порушеног моста.


Штампа