Обилазак радова на изградњи деонице аутопута Е-763, Прељина-Пожега

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић је данас, 11.06.2021.г. заједно са в.д. директором ЈП „Путеви Србије“ Зораном Дробњаком и представницима извођача радова обишао деоницу аутопута „Милош Велики“.

„Пробили смо један од тунела у месту Трбушани, ради се у две смене по десет сати дневно и нема стајања. Не правимо никакве компромисе и не калкулишемо кад је у питању динамика радова", рекао је министар Томислав Момировић.

Деоница аутопута од Прељине до Пожеге дугачка је 30,2 км и једна је од најтежих која се тренутно гради у Србији, јер се на њој налази три тунела, 35 мостова, четири надвожњака и две комплетне саобраћајне петље које ће омогућити растерећење обилазнице око Чачка.

„Саобраћајне гужве на наплатној рампи у Прељини, као и на обилазници око Чачка ускоро ће постати прошлост. Завршетак ове деонице растеретиће додатно Ибарску магистралу и смањиће се број саобраћајних незгода", додао је Момировић.

Он је истакао да ће аутопутеви ускоро бити основна комуникациона веза између свих делова државе.

„Када се заврши деоница до Пожеге, настављамо даље ка Црној Гори, Босни и Херцеговини. Када се сви ови започети пројекти заврше, Србија више неће бити иста земља", закључио је Момировић.

Снимке и изјаве мођете погледати кликом на линк овде.  


Штампа