ПУТЕВИ СРБИЈЕ: 1000 ПУТАРА И ПРЕКО 600 КАМИОНА И МАШИНА ЗА ЧИШЋЕЊЕ СНЕГА НА ТЕРЕНУ ШИРОМ СРБИЈЕ

ЈП „Путеви Србије" обавештава јавност да су сви државни путеви I и II реда у Републици Србији, прилази граничним прелазима као и планинским центрима проходни за саобраћај и саобраћај се одвија нормално на целој територији Србије.

1000 путара и преко 600 камиона и машина за чишћење снега широм Србије је на терену 24 часа спремни да сваког тренутка интервенишу у циљу безбедног одвијања саобраћаја.

На појединим државним путевима I и II реда на територији Ужицa, Ваљева, Краљева, Јошаниче Бање, Копаоника, Шапца, Лознице…. на снази је обустава саобраћаја за теретна моторна возила, због интензивних снежних падавина.

Због најављених ниских температура постоји могућност појаве местимичне поледице на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима.

ЈП „Путеви Србије" апелује на возаче да, због влажних коловоза и појаве ниских температура, могуће поледице и слабе видљивости на појединим деоницама, без преке потребе не крећу на пут, а уколико крену да обавезно имају зимску опрему и ланце у брдовитим и планинским теренима, као и да поштују ограничења брзине и исту прилагоде условима на коловозу.


Штампа