ПУТЕВИ СРБИЈЕ: На снази II степен приправности Зимске службе

ЈП „Путеви Србије” обавештава јавност да је у Републици Србији на снази II степен приправности Зимске службе, као и да се у току Зимске службе 2020/2021 одржавање путева обавља из 167 путних база и пунктова.

На целој територији Републике Србије екипе путара и расположива механизација су на терену у приправности и спремне да интервенишу у циљу безбедног одвијања саобраћаја.

Посебна пажња при организацији зимског одржавања државних путева I и II реда поклања се: мосту „Газела“, превоју Бубањ Поток, Бегаљичком Брду, превоју „Мечка“, Честобродици, Златибору, Попадији, Тресибаби, Светињи, успону Рушањ и Рудник на Ибарском путу, превојима на Фрушкој Гори (Иришки Венац, Банстол), мосту Бешка, превоју Јарам на путу Берзеће - Копаоник итд.

Располажемо са довољним количинама соли, каменог агрегата и ризле, као и хладне асфалтне масе за санацију ударних рупа.

ЈП „Путеви Србије“ апелује на на све учеснике у саобраћају да не крећу на пут без обавезне зимске опреме, као и да због лоших временских услова буду посебно опрезни, поштују ограничења брзине и прилагоде брзину кретања условима на путу.

Детаљне информације о стању, евентуалним забранама, одронима, магли, леду и превојима на критичним деоницама, на државним путевима Републике Србије у реалном времену, свакодневно у 6:00 и 18:00 часова, а у случају ванредних околности и чешће, можете наћи на интернет презентацији ЈП „Путеви Србије“, на линку: http://www.putevi-srbije.rs/index.php/извештај-зимске-службе  


Штампа