19.03.2023. СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ - 8.05

• Ауто-пут Е-75, петља Параћин – петља Појате, у смеру ка Нишу, до 05.04.2023. г, од 10 до 15 ч - радови на замени еластичне одбојне ограде у разделном појасу. Саобраћај се одвија возном и зауставном саобраћајном траком, док се претицајна саобраћајна трака затвара за саобраћај, највише у дужини од око 600 м.

• Ауто-пут Е-75, петља Јагодина – петља Ћуприја, у близини Ћуприје, од 20.03.2023. г. због радова на појачаном одржавању надвожњака, биће измењен режим саобраћаја - за саобраћај ће бити затворена претицајна саобраћајна трака у оба смера у дужини од око 600 m. Планирани рок завршетка радова је 15.06.2023. г.

• Ауто-пут Е-75, петља Лапово - радови на рехабилитацији надвожњака на петљи Лапово, до 14.04.2023. г. Саобраћај се одвија:
- ка Нишу претицајном саобраћајном траком, затворене возна и зауставна и укључење на ауто-пут из правца Лапова;
- ка Београду зауставном саобраћајном траком, затворене возна и претицајна.

• Београд – Чента, код петље Ковилово (код бензинске пумпе „Јапански цвет“) - радови на урезивању индуктивних петљи 20.03.2023. г, од 7.30 до 16 ч, уз наизменично пропуштање возила у дужини од 100 m.

• Петља Лајковац - обустава саобраћаја због радова на изградњи нове кружне раскрснице и приступних саобраћајница, до 01.05.2023. г. Петља Лајковац, као и наплатна станица, затворене за саобраћај.
Алтернативни путни правци: петља Љиг (из смера Чачка према Лајковцу и Ваљеву) и петља Уб (из смера Београда).
Преусмерење саобраћаја врши се на следећи начин:
- од петље Љиг према Лајковцу и Ваљеву - преко државних путева који пролазе кроз насељена места Љиг и Ћелије;
- од петље Уб према према Лајковцу и Ваљеву - преко државних путева који пролазе кроз насељена места Уб и Словац.

• На наплатним станицама на аутопутевима у Републици Србији нема задржавања возила.

• Према информацијама Управе граничне полиције у 7.15 часова:
- на граничним прелазима нема дужих задржавања за све категорије возила.


Штампа   Ел. пошта
• Саветујемо да сви учесници у саобраћају, због своје безбедности и безбедности других учесника у саобраћају, поштују саобраћајне прописе и прилагоде брзину кретања условима на путу.