23.12.15.POJAČAN RAD U SEKTORU NAPLATE PUTARINE TOKOM PREDSTOJEĆIH NOVOGODIŠNjIH I BOŽIĆNIH PRAZNIKA (en)

JP „Putevi Srbije” i Sektor naplate putarine će tokom predstojećih Novogodišnjih i Božićnih praznika intezivirati rad na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila zbog povećanog saobraćaja na putevima u Republici Srbiji, posebno na auto-putevima pod naplatom. 

U cilju efikasnijeg obavljanja poverenih poslova, sprečavanja zastoja i bržeg protoka vozila na naplatnim stanicama, izvšene su sledeće pripreme:

•Svi kanali za naplatu putarine kao i distribuciju kartica biće u funkciji 24 časa dnevno bez minuta pauze.

• Na svim naplatnim stanicama će se u periodu kada je pojačan intenzitet saobraćaja ručno deliti kartice za ulazak na auto-put.

• Na svim većim naplatnim stanicama gde za to postoji tehnička mogućnost po potrebi će se otvarati dodatne reverzibilne trake.

• U periodima kada se na naplatnim stanicama očekuje povećan broj vozila, radnici obezbeđenja imaju zadatak da učesnike u saobraćaju preusmeravaju na slobodne trake za naplatu putarine ili distribuciju kartica i time im olakšavaju prolazak kroz zonu naplatne stanice.

• Učesnici u saobraćaju će putem portala biti obaveštavani o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama, stanju kolovoza, vremenskim prilikama, itd.

• Inkasanti će imati dovoljno sitnog novca za vraćanje kusura.

• Svi šefovi Odseka i njihovi pomoćnici biće dežurni na terenu, obilaziće naplatne stanice i kontrolisati organizaciju rada.

• Organizovan je poseban režim rada radnika tehničke službe kako bi se iznenadni kvarovi otklanjali u što kraćem roku.

Učesnici u saobraćaju putarinu mogu da plaćaju u dinarima (učesnici domaćih i stranih registarskih tablica), evrima (učesnici stranih registarskih tablica), putem platnih kartica kao i elektronskom naplatom putarine (bez zaustavljana).

Apelujemo na domaće učesnike u saobraćaju da pripreme tačan iznos putarine radi bržeg prolaska kroz naplatne stanice i da u skladu sa svojim mogućnostima ne koriste popodnevne časove poslednjeg dana praznika za povratak svojim kućama, već da to čine ravnomerno tokom celog dana kako bi se izbegla veća zadržavanja.

JP „Putevi Srbije“ svim učesnicima u saobraćaju čestita predstojeće Novogodišnje i Božićne praznike.

 


Print