13.01.16. Potpisan ugovor za izgradnju mosta preko Save kod Ostružnice

U sedištu JP „Putevi Srbije“ danas je potpisan ugovor sa najboljim ponuđačem za izvođenje radova na Obilaznici oko Beograda, izgradnja druge faze Sektora 3, most br. 8, preko reke Save kod Ostružnice, konzorcijumom „JV Strabag AG – Ed. Zublin AG – Dywidag Bau Gmbh – PZP Zaječar“ A.D.‎

Ukupna vrednost ugovora je 3.570.544.291,88 RSD, bez PDV-a, a rok predviđen za završetak radova je 26 meseci.

U okviru izgradnje druge faze auto-puta E-70/E-75, na delu od petlje „Dobanovci“ do petlje „Orlovača“, sektori 1- 4, za prelazak preko reke Save, predviđena  je izgradnja objekta "Most preko Save".

Most je dužine 1.964m, a projekat predviđa izgradnju leve trake auto-puta iza mosta, u zoni petlje „Ostružnica“, dužine 1.000 m kao i uklapanje dve rampe petlje „Ostružnica“ u novoizgrađeno stanje.‎

Pored građevinskih radova na mostu i saobraćajnici, izvodiće se i radovi na odvodnjavanju, kišnoj kanalizaciji sa postrojenjem za prečišćavanje, saobraćajno-tehničkoj i servisnoj opremi puta, javnom osvetljenju, elektro i telekomunikacionoj infrastrukturi i radovi na zaštiti i ozelenjavanju putnog pojasa.