Opis projekta - Unapređenje povezanosti Banata 2

 

Improvement of Banat Connectivity 2 – IBC 2

(Unapređenje povezanosti Banata 2)

Projekat je nastao kao logičan nastavak uspešno realizovanog projekta  “Improvement of Banat Conectivity – IBC” u okviru prethodnog poziva Interreg IPA CBC Rumunija – Srbija programa.

U prethodnom, zajedničkom projektu, urađena je tehnička dokumentacija i deo rekonstrukcije puteva koji vode do graničnih prelaza sa rumunske strane kao i izgradnja biciklističke staze od Kikinde do graničnog prelaza u Nakovu sa srpske strane, a u okviru ovog projekta će se nastaviti rehabilitacija deonica obuhvaćenih izrađenom dokumentacijom. Time će se dati značajan doprinos postizanju savremenih standarda kvaliteta putne infrastrukture koja je  glavni kanal za prevoz tereta i putnika i igra važnu ulogu u poboljšanju socio-ekonomskih standarda u čitavom prekograničnom regionu.

CILJ PROJEKTA:

Konvergencija ljudi, zajednica i ekonomskih aktera u pograničnom području, kako bi se stvorila zdrava osnova za uravnotežen ekonomski i društveni razvoj, osiguravajući optimalne razvojne mogućnosti za obe zemlje putem izgradnje i unapređenja putne infrastrukture u pograničnom području.

PARTNERI:

Vodeći partner:

Javno preduzeće Putevi Srbije, Srbija

Partneri:

  • Opština Žombolj, Rumunija
  • Grad Kikinda, Srbija
  • Regionalni centar za društveno–ekonomski razvoj – Banat, Srbija

PERIOD IMPLEMENTACIJE:

24 meseca; 01.08.2019- 31.07.2021. godine

VREDNOST PROJEKTA:

1.144.158,65 EUR

IZVOR FINANSIRANJA:

Interreg IPA Program prekogranične saradnje Rumunija – Srbija.


Štampa