PUTEVI SRBIJE: DOBIJENA BITKA ZA ŽIVOT NA NAPLATNOJ RAMPI PREDEJANE

Bio je to uobičajeni radni dan na naplatnoj stanici „Predejane“, četvrtak, 19. septembar. Vozila kroz naplatnu stanicu prolazila su bez  zadržavanja i saobraćaj se redovno odvijao.

Četrdesetogodišnji Dalibor Trajković, inkasant, kao i svakog radnog dana došao je na posao, obukao uniformu i započeo svoj rad u drugoj smeni. Dvadesetak minuta kasnije začuo je paničan poziv u pomoć iz putničkog automobila stranih registarskih tablica koje se zaustavilo ispred naplatne stanice. 

Trčeći je prišao vozilu i izneo čoveka koje je bilo bez svesti u vrlo teškom zdravstvenom stanju i započeo reanimaciju masažom srca i veštačkim disanjem. Koleginica Jelena Stošić odmah je pozvala Hitnu medicinsku pomoć. Do dolaska lekarske ekipe iz Leskovca, Dalibor Trajković i Jelena Stošić su, uz telefonske savete doktorke Ivane Stanković, uspeli da povrate svest i puls ugroženom čoveku i adekvatno ga zbrinu do dolaska ekipe Hitne pomoći.

Yilmaz Mustafa, nemački državljanin turskog porekla, kako smo kasnije saznali,  doživeo je srčani udar, ali uz Daliborovu i Jeleninu brzu reakciju i adekvatno znanje za pružanje prve pomoći, dobijena je bitka za život.

Treba naglasiti da je po nalogu izvršnog direktora Sektora za naplatu putarine, Milenka Cakovića, u svakoj smeni na svim naplatnim stanicama uvek prisutno po jedno  lice koje je uspešno završilo obuku za pružanje prve pomoći i protivpožarnu zaštitu.

Na naplatnoj stanici „Predejane“, 19. septembra u drugoj smeni, bio je to  Dalibor Trajković.

Humanost i hrabrost Dalibora Trajkovića, njegova odgovornost prema ljudskom životu, briga za bezbednost učesnika u saobraćaju, kao i spremnost da primeni stečeno znanje sa obuka, čini ponosnim sve zaposlene JP „Putevi Srbije“. 

JP „PUTEVI SRBIJE“

 

Štampa