ZAVRŠENA IZGRADNjA DEONICE NOVI BEOGRAD - SURČIN

Deonica Novi Beograd – Surčin, gradski deo autoputa E-763, Beograd – Južni Jadran, zvanično je  danas otvorena u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Otvaranju su prisustvovali i predsednica Vlade Ana Brnabić, podpredsednik Vlade Siniša Mali, NjE ambasadorka NR Kine Čeng Bo, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, v.d. direktora JP „Putevi Srbije“ i preduzeća „ Koridori Srbije“ Zoran Drobnjak i Aleksandar Antić, izvođači radova kao i predstavnici gradske vlasti.

Deonica Novi Beograd - Surčin prepoznata je kao objekat od značaja za Republiku Srbiju. Predstavlja  vezu između grada Beograda i auto-puta E-763 - „Miloš Veliki“, čime se stvara funkcionalna celina gradskih saobraćajnica i autoputa E-763, koji predstavlja najkraću vezu Beograda sa Jadranskim morem.

Novoizgrađena deonica, omogućiće da se vozači iz Vojvođanske i Ulice dr Ivana Ribara na Novom Beogradu direktno uključe na auto-put „Miloš Veliki“. Umesto dosadašnjeg ulaska preko dela autoputa Beograd – Šid, njihov pristup autoputu „Miloš Veliki” biće kraći za oko 10 kilometara.

Dužina deonice je 7,9 km i projektuje se za brzinu od 80 kilometara na čas. Na trasi se nalaze četiri mosta i dva nadvožnjaka. Deonica ima po tri trake širina 3,5 m u svakom smeru, razdelni pojas od 5m, pešačke staze širine po 2m i biciklističku stazu širine 2,2 m.

Video materijal možete pogledati na sledećem linku: 01.04.23. Otvaranje puta Novi Beograd - Surčin


Štampa