03.07.20. VLADA SRBIJE ULOŽILA DEVET MILIJARDI DINARA U PUTEVE U MAČVANSKOM OKRUGU

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović obišla je 03.07.2020.god.zajedno sa direktorom “Puteva Srbije” Zoranom Drobnjakom most preko reke Ljuboviđe kod Ljubovije koji je urušen usled poplava u junu ove godine i most preko reke Trešnjice na državnom putu Ljubovija-Bajina Bašta koji je prethodnih godinu dana bio zatvoren za teretni saobraćaj.

Mihajlovićeva je tokom posete izjavila da ulaganje u puteve u ovom delu Srbije nije malo i da je kroz različite projekte, u prethodnih par godina, u puteve u Mačvanskom okrugu uloženo 9 milijardi dinara.

Ministarka Mihajlović je istakla da je most preko reke Trešnjice na državnom putu Ljubovija-Bajina Bašta već nekoliko dana u upotrebi za teretna vozila preko 3 tone i da je u radove na mostu uloženo oko trideset miliona dinara. Ministarka Mihajlović je dodala da teretna vozila, dnevno više od tri stotine, neće više morati da idu obilaznim putem preko Valjeva i Debelog Brda i prelaze 120 km više več će, preko tog mosta i putem  od Ljubovije do Bajine Bašte prelaziti samo 54 kilometra što će značajno smanjiti troškove i vreme putovanja uz veću bezbednost saobraćaja.

Potpredsednica Vlade je istakla da će ona i njen tim nastaviti da prate realizaciju svih projekata zajedno sa predsednikom opštine i da sve što je obećano će i biti urađeno.

V.d. direktora JP „Putevi Srbije“ Zoran Drobnjak je izjavio da se trenutno radi projekat sanacije mosta preko reke Ljuboviđe i da će biti završen u narednih mesec i po dana, i dodao da će za sedam dana biti urađena devijacija kojom će saobraćaj, tokom izvođenja radova na mostu, funkcionisati i da će na taj način, deonica od Ljubovije do Bajine Bašte biti prohodna. Drobnjak je dodao će se JP "Putevi Srbije"sa izvođačima potruditi da radovi na mostu dužine 35 metara, vredni oko 60 miliona dinara, budu gotovi do Nove godine.

Načelnik Mačvanskog okruga, Vladan Krasavac, istakao je odličnu saradnju sa Vladom Srbije i resornim Ministarstvom, koja je krunisana početkom izgradnje mosta na Savi u okviru projekta izgradnje auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica i napomenuo da je urušavanjem tog mosta prekinuta putna komunikacija na regionalnom putu Mali Zvornik-Ljubovija-Bajina Bašta, taj kraj izuzetno važnoj deonici koja je jedina veza Podrinja sa Zapadnom Srbijom ali i BiH i Crnom Gorom.

Predsednik opštine Ljubovija, Milovan Kovačević se zahvalio potpredsednici Vlade i njenom timu na poseti i zajedničkom  sagledavanju problema građana ove opštine.

Video: https://www.putevi-srbije.rs/index.php/sr/galerija/video-galerija


Štampa