04.08.20. Obilazak radova na rehabilitaciji autoputa na deonici Niš-Merošina

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović i v.d.direktora JP „Puteva Srbije” Zoran Drobnjak su danas obišli radove na rehabilitaciji autoputa na deonici Niš-Merošina.

Tom prilikom ministarka Mihajlović je rekla da se godišnje izdvaja više od 160 miliona evra za održavanje i rehabilitaciju puteva u Srbiji i dodala da je za ovu godinu planirana rehabilitacija 191 km autoputa i da je do sada završeno 140 km. 

„Saobraćaj jeste smanjen, kao i prihodi „Puteva Srbije“, ali mi moramo da vodimo računa o svojim putevima i da se spremamo za sve naredne godine. Nema dela Srbije u kom se ne radi. Rade se i veliki projekti, sva gradilišta su otvorena i to je važno za naš privredni rast”, rekla je ona. 

Mihajlovićeva je podsetila i da su rezultati u građevinarstvu u drugom kvartalu ove godine odlični, te da beležimo za 10 odsto više zaposlenih u odnosu na isti period prošle godine, i to najviše u železničkim i putarskim projektima, 14 odsto. 

Načelnica Niškog okruga Dragana Sotirovski je istakla da je ova rehabilitacija autoputa važna jer vodi dalje ka jugu i pospešiće turizam u ovom kraju. „Radujemo se i gradnji autoputa od Niša do Merdara, jer je to značajno za dalji razvoj svih gradova i opština u ovom delu Srbije”, dodala je. 

Direktor Drobnjak je izjavio da se trenutno rehabilituje deonica duga 5,6 km i da će radovi biti gotovi za desetak dana. „Takođe, radićemo i deonicu od Ražnja do Aleksinca dugu 23 km iz kredita EBRD”, najavio je Drobnjak. 

Video: https://www.putevi-srbije.rs/index.php/sr/galerija/video-galerija/04-08-20-obilazak-radova-na-rehabilitaciji-autoputa-na-deonici-ni%C5%A1-mero%C5%A1ina


Štampa