06.07.20. Ulaganja u puteve u Moravičkom okrugu

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, v.d. direktora Zoran Drobnjak,  posetili su danas teritoriju opštine Ivanjica, koja je pretrpela najveća oštećenja tokom junskih poplava.

U prisustvu  predsednika opštine Zorana Lazovića i načelnika Moravičkog okruga Slobodana Jolovića obišli su klizište Buk na državnom putu I B reda broj 30 i mesto Klisura na državnom putu I B reda broj 21 Arilje - Ivanjica.

Mihajlovićeva je rekla da je obezbeđen novac iz budžeta države i da će u saradnji sa „Putevima Srbije“ u narednim mesecima sve biti sanirano.

„Pregledaćemo sve, uključujući i dva mosta u Ivanjici i zajedno sa „Putevima Srbije lokalnom zajednicom i izvođačima ćemo sve popraviti”, istakla je ministarka Mihajlović i objasnila: „Najpre ćemo u narednih mesec i po uraditi projekte, a potom ih i realizovati. Finansiraćemo sve iz budžeta države jer smo svesni da lokalne samouprave nemaju dovoljno novca ni za održavanje puteva, a kamoli kada se ovakve situacije dese.“

V.d. direktora Zoran Drobnjak izjavio je da na osnovu dogovora sa Opštinom 26 lokacija treba da se sredi i naglasio da će radovi biti intenzivni:

„U pitanju je velika vrednost, oko 980 miliona dinara, i krećemo odmah da radimo. Gledaćemo da što više toga uradimo do kraja ove godine, a ostatak početkom naredne”.

Ministarka Mihajlović istakla je da je Moravički okrug u prethodnih nekoliko godina imao najveća ulaganja u putnu infrastrukturu: „Investirali smo 6,5 milijardi dinara samo u održavanje puteva. Počeli smo i radove na jednoj od najtežih deonica Preljina - Požega, a radiće se i ka Crnoj Gori”.

Načelnik okruga Slobodan Jolović i predsednik ivanjičke opštine Zoran Lazović zahvalili su se predsedniku Srbije i Vladi na svemu što čine za Moravički okrug:

„Na teritoriji Moravičkog okruga do sada je uloženo i ulaže se preko milijardu evra. Pre svega, reč je o mreži autoputeva koja vodi iz Čačka prema Beogradu, Kruševcu, Nišu, Grčkoj i Bugarskoj, ali i Boljarima tj. Crnoj Gori. Redovna su ulaganja i u izgradnju i održavanje lokalnih puteva. Štete koje smo pretrpeli od elementarnih nepogoda od 2014. do sada ne bismo mogli da nadoknadimo bez pomoći države”, rekao je Jolović.


Štampa