07.05.20. Rehabilitacija 200 km autoputeva - obilazak radova na deonici Pojate - Ražanj

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović sa v.d. direktora JP "Putevi Srbije" Zoranom Drobnjakom i izvođačima, obišla je radove na rehabilitaciji deonice autoputa Beograd-Niš između Pojata i Ražnja.

Mihajlovićeva je izjavila da se u ovom trenutku izvode radovi na rehabilitaciji autoputa na tri lokacije, da se svi u resoru pripremaju za povećanje saobraćaja kojeg će, kako se očekuje, u narednim mesecima biti i dodala da je na najvećim infrastrukturnim projektima u Srbiji angažovano 4.200 radnika.

Istovremeno, izrazila je zadovoljstvo što su radovi na održavanju puteva krenuli odmah na početku građevinske sezone.

Zoran Drobnjak, v.d. direktora JP "Puteva Srbije" je naglasio da će se ove godine obavljati radovi na rehabilitaciji oko 200km autoputeva, vrednosti oko pet milijardi dinara i da su sredstva za održavanje i rehabilitaciju puteva dobijena zahvaljujući Vladi Srbije i Ministarstvu, tako da će se raditi i kod Subotice, Niša, Doljevca i Merošine.

Na deonici koju je obišao sa Potpredsednicom Vlade Srbije i ministarkom Mihajlović, objasnio je Drobnjak, u toku je rehabilitacija autoputa u dužini od 13 km, vrednosti oko 350 miliona dinara koja će biti gotova krajem maja i naglasio da se rehabilitacija te deonice nije radila više od 25 godina.

Video materijal sa izjavama i pokrivalicom možete preuzeti na linku: https://www.putevi-srbije.rs/index.php/sr/galerija/video-galerija/07-05-20-rehabiltacija-200-km-autoputeva-obilazak-radova-na-deonici-pojate-razanj.


Štampa