08.05.19. Prof. dr Zorana Mihajlović obišla radove na sektoru 5 Obilaznice oko Beograda

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Prof. dr Zorana Mihajlović, ambasadorka Kine Čen Bo i v.d. direktora JP "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak sa predstavnicima izvođača su 08.05.2019.g. obišli radove na Obilaznici oko Beograda, sektor 5 na deonici: most na Savi kod Ostružnice - Bubanj potok .

"Posle 30 godina nazire se završetak beogradskog saobraćajnog prstena, da Beograd bude kao mnoge druge evropske prestonice. Neće biti lako, ali važan je rezultat jer je obilaznica važna i za Srbiju i za povezivanje sa regionom, jer danas imamo oko 20 miliona vozila više na našim autoputevima u odnosu na pre nekoliko godina”, rekla je Mihajlovićeva posle obilaska radova u levoj cevi tunela Straževica.

V.d. direktora JP "Putevi Srbije” Zoran Drobnjak objasnio je da je sektor 5 deonica koja povezuje deo od Orlovače do tunela Straževica i ocenio da izvođače čeka težak posao.
"Imamo da uradimo osam mostova, četiri tunela, imamo i jedan manji tunel Bubanj potok od 300 - 350 metara", rekao je Drobnjak i dodao da je ova deonica važna za rasterećenje saobraćaja u Beogradu, jer Obilaznicom dnevno prosečno prođe oko 15.000 putničkih i oko 2.000 teretnih vozila.

Potpredsednica Mihajlović je dodala da očekuje da radovi budu završeni u predviđenom roku i za 17.maj najavila početak radova na autoputa Preljina-Požega na Koridoru 11

 


Štampa