08.06.20. U puteve Zapadnobačkog okruga uloženo 1,2 milijarde dinara

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, tokom posete Somboru, sa gradonačelnicom Dušankom Golubović i v.d. direktora JP “Putevi Srbije” Zoranom Drobnjakom i saradnicima, obišla je i rehabilitovanu deonicu državnog puta I B reda broj 15 od Sombora ka Bačkom Bregu.

Mihajlovićeva je izjavila da se Srbija se iz godine u godinu menja i da za Vladu Srbije nema malog i velikog puta jer je svaki kilometar puta važan.  Ministarka Mihajlović je istakla da je u prethodne četiri godine u Zapadnobački okrug uloženo 1,2 milijarde dinara u puteva, što će se i nastaviti. Ministarka Mihajlović je najavila novi investicioni ciklus i projekat rehabilitacije pet hiljada kilometara puteva,  tako da će se u Zapadnobačkom okrugu rekonsturisati preko 300 km puteva.

„Ovaj put je važan jer će doprineti daljem povezivanju ljudi, posebno građana Sombora i Baje kao i zbog graničnog prelaza Bački Breg koji treba da primi teretni saobraćaj preko pet tona“, dodala je ministarka Mihajlović.  

Očekujemo se da do kraja godine bude završena projektno-tehnička dokumentacija za brzu saobraćajnicu Sombor-Kikinda dužine 175 km, procenjene vrednosti oko 835 miliona evra istakla je Mihajlović i dodala da se radi o važnom putu koji će povezati Rumuniju, Mađarsku i Srbiju i doprineti razvoju industrije u tom delu Srbije.

V.d. direktora JP „Putevi Srbije“ Zoran Drobnjak je izjavio da je rehabilitacija deonice puta dužine 14 km, u vrednosti od 315 miliona dinara završena u novembru i da je ta  saobraćajnica izuzetno važna jer može da preuzme teretni saobraćaj.  Drobnjak je dodao da JP „Putevi Srbije“ rehabilituju  put od Kule do Vrbasa i da su planirani i radovi na deonici Kula-Sombor.

Video: https://www.putevi-srbije.rs/index.php/sr/galerija/video-galerija/08-06-20-obilazak-deonice-puta-sombor-ba%C4%8Dki-breg


Štampa