11.08.20. Obilazak radova na izgradnji poletno-sletne staze aerodroma u Pranjanima i memorijalnog kompleksa „Halijard“

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović i v.d. direktora JP „Putevi Srbije“ Zoran Drobnjak su danas obišla radove na izgradnji poletno-sletne staze aerodroma u Pranjanima i uređenju memorijalnog kompleksa „Halijard“.

Ministarka Mihajlović je istakla da na ovaj način još jednom ne samo da pokazujemo prijateljstvo dva naroda, američkog i srpskog, već da treba da budemo ponosni na narod ovog kraja koji je u teškim godinama 1944. i 1945. čuvao, lečio i pomogao u evakuaciji savezničkih pilota.

 

Mihajlovićeva je najavila da će Gornji Milanovac uskoro dobiti priključak na autoput „Miloš Veliki" i da će projektna dokumentacija biti gotova do kraja godine. Ta investicija će nas koštati 17,5 miliona evra.

Reč je o modernom putu sa dve trake u dužini od 10 kilometara od Gornjeg Milanovca do petlje Takovo, s tim što će u dužini od pet kilometara biti urađen potpuno novi put koji neće ići kroz grad.

Takođe, ministarka je navela da će autoput od Preljine do Požege biti gotov do decembra 2021.g. i podsetila da je ta deonica duga 30 km i košta 450 miliona evra istakavši veliku važnost puta za razvoj ove oblasti Srbije. „Godišnje se ulaže oko milijardu dinara samo u održavanje puteva u ovom delu Srbije. Ne sme nijedan deo Srbije da bude zaboravljen i zato počinjemo novi projekat 5.000 km puteva koje ćemo rekonstruisati u Srbiji sledeće godine, a samo u ovom delu radiće se oko 200 km lokalnih puteva ", dodala je.

Direktor Zoran Drobnjak ovom prilikom je najavio da će zahvaljujući saradnji sa Vladom Srbije i resornim ministarstvom sledeće godine započeti rekonstrukcija puta od Takova do Pranjana, dugog oko 30 kilometara, kao i da će se ove godine srediti lokalni put od Koštunića do Pranjana, dug 1,7 kilometara.


Štampa