PUTEVI SRBIJE: NOVI SNIMCI NAPRETKA IZGRADNjE VELIKIH INFRASTRUKTURNIH PROJEKATA NA YOUTUBE KANALU

JP „Putevi Srbije“ nastavlja da  informiše javnost o  napretku izgradnje velikih infrastrukturnih projekata i da postavlja snimke na YouTube kanal:

IZGRADNjA DRŽAVNOG PUTA IB REDA BROJ 27, LOZNICA-VALjEVO-LAZAREVAC, DEONICA IVERAK-LAJKOVAC (VEZA SA AUTOPUTEM E-763, BEOGRAD-POŽEGA) - 18,3 KM

Nastavljaju se radovi  na izgradnji  državnog puta IB reda broj 27, deonice Iverak-Lajkovac, čijom izgradnjom će se povezati grad Valjevo sa autoputem  E-763 (Beograd - Južni Jadran) i koja će predstavljati poprečnu  vezu u putnoj mreži Republike Srbije.

Takođe će  povezivati  delove Republike Srpske (BIH) sa autoputem E-763 (Beograd  Južni Jadran) i dalje preko  koridora 10, sa Bugarskom i Grčkom.

Brza saobraćajnica dužine 18,3km sa po dve trake u oba smera projektovana je za brzinu od 100 km na čas.  Mostovi i propusti kojih ima 26, su sa odvojenim smerovima i različitih dužina.

Najduži a ujedno i najzahtevniji za izgradnju je most br. 16 koji premošćuje  reku Kolubaru, državni put i lokalne puteve, dužine oko 928m i most br. 3 koji premošćuje železničku prugu Beograd – Bar i postojeći državni put IB reda broj 27 Valjevo – Lajkovac u mestu Popučke.

Napredak radova možete pogledati u našem najnovijem video prilogu na sledećem linku: https://youtu.be/zuwL6TOSOMU

IZGRADNjA AUTOPUTA E-763 „MILOŠ VELIKI“, DEONICA: PRELjINA – POŽEGA - 30,9 KM, (U SAOBRAĆAJ PUŠTENA DEONICA PRELjINA-PAKOVRAĆE U DUŽINI OD 11 KM)

Izgradnjom deonice Preljina – Požega povezaće se Čačak, Lučani i Požega, ali i dva okruga – Moravički i Zlatiborski. Nova trasa auto-puta skraćuje putovanje od Čačka do Požege, sa dosadašnjih 45 na 20 minuta.

Autoput ,,Miloš Veliki“ povezaće sve značajne putne pravce u Republici Srbiji. Na petlji Preljina, autoput ,,Miloš Veliki“ biće spojen sa Moravskim koridorom, odnosno budućim autoputem E-761 deonica Preljina-Pojate preko koje će biti povezan i sa autoputem E-75 Beograd-Niš. Autoput od Preljine do Požege imaće veliki značaj za povezivanje Srbije i regiona, jer predstavlja nastavak autoputa „Miloš Veliki“ ka granici sa Crnom Gorom, ali je i deo budućeg autoputa Beograd – Sarajevo.

Karakteristično za ovu deonicu je što prolazi kroz veoma težak geografski teren i zbog toga se grade brojni tuneli i mostovi (skoro 1/3 trase čine mostovi i tuneli).

Na ovoj deonici u toku je izgradnja 3 tunela: Munjino Brdo, Laz i Trbušani. Sva tri tunela su projektovana sa dve odvojene tunelske cevi. Značajno je pomenuti i da tuneli Laz sa dužinom od 2,8km i Munjino Brdo sa dužinom od 2,76km, predstavljaju buduće najduže tunele u Srbiji.

Napredak radova  možete pogledati u našem najnovijem video prilogu na sledećem linku: https://youtu.be/KTRhPUugELI

Pratite nove sadržaje na YouTube kanalu  JP „Putevi Srbije” i budite informisani!


Štampa