15.10.19. Privredna delegacija iz Rijeke posetila gradilište mosta na Savi i Kolubari

Ulaganja u infrastrukturu mogu biti podsticaj i šansa za saradnju Srbije i Hrvatske i nove poslove preduzeća iz oblasti projektovanja, nadzora, izgradnje - jedan je od zaključaka poslovnog susreta organizovanog 11.10.2019.g. u Privrednoj komori Srbije, tokom poslovnih susreta Gospodarske komore Primorsko-goranske županije sa sedištem u Rijeci i Privredne komore Beograda sa Grupacijom niskogradnje Privredne Komore Srbije.

Panel diskusiji na temu "Potencijalne saradnje na infrastrukturnim projektima" odazvali su se brojni učesnici - hrvatske i srpske kompanije i predstavnici JP "Putevi Srbije", kako bi se upoznali i razmenili iskustva o aktuelnoj situaciji, budućim planovima u održavanju, upravljanju i finansiranju putne infrastrukture.

"Prioriteti u ovoj oblasti su završetak Koridora 10 i unapređenje priključnih veza, povećanje nivoa usluge korisnika puteva kroz novi princip održavanja postojeće putne mreže, povećanje bezbednosti saobraćaja i zaštita životne sredine, uvođenje savremenih informacionih tehnologija u upravljanje putnom mrežom, harmonizacija sa EU standardima zakonske i tehničke regulative u oblasti puteva, saradnje sa Svetskom bankom, Evropskom investicionom bankom i Evropskom bankom za obnovu i razvoj" istakao je Slavoljub Tubić, pomoćnik direktora JP "Putevi Srbije".

Privredna delegacija građevinskih preduzeća iz Rijeke je posetila gradilište na autoputu E-763 gde su predstavnici JP "Putevi Srbije" i izvođača radova - kineske kompanije "CCCC" predstavili projekat izgradnje mosta na Savi i Kolubari.

Video možete preuzeti sa linka: http://www.putevi-srbije.rs/index.php/sr/galerija/video-galerija/11-10-19-sastanak-delegacije-privrednika-iz-srbije-i-rijeke


Štampa