16.01.20. Apel JP „Putevi Srbije” zbog magle i smanjene vidlјivosti

JP „Putevi Srbije“ apeluje na sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni zbog magle i smanjene vidlјivosti na gotovo svim putnim pravcima u Srbiji.

Zbog magle je vidlјivost na deonici autoputa „Miloš Veliki“ od Surčina do Obrenovca, kao i na Ibarskoj magistrali na prevoju Rušanj smanjena do 50 metara.

Na deonicama autoputa E-75 vidlјivost je smanjena do 150 metara od petlјe Velika Plana do petlјe Dobanovci, kod petlјe Pečenjevac do 50 metara, kod petlјe Grdelica do 150 metara i od Pavlovca do petlјe Vranje do 50 metara.

JP „Putevi Srbije" apeluje na vozače da bez preke potrebe ne kreću na put, a ukoliko krenu, da poštuju ograničenja brzine i istu prilagode uslovima na putu, kao i da obavezno imaju zimsku opremu i lance u brdovitim i planinskim terenima.

Detalјne informacije o stanju, eventualnim zabranama, odronima, magli, ledu i prevojima na kritičnim deonicama, na državnim putevima Republike Srbije u realnom vremenu, svakodnevno u 6:00 i 18:00 časova, a u slučaju vanrednih okolnosti i češće, možete naći na internet prezentaciji JP „Putevi Srbije“ na linku: http://www.putevi-srbije.rs/index.php/извештај-зимске-службе 


Štampa