21.02.20. Dan druženja sa novinarima na 42. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

JP „Putevi Srbije" je 21.02.2020.g. organizovalo Dan druženja sa novinarima na 42. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu gde su predstavnici Preduzeća izneli novine u radu i planirane aktivnosti na modernizaciji putnog sektora u Srbiji.

Pomoćnik izvršnog direktora Sektora za naplatu putarine Darko Savić ukazao je na prednosti i kvalitet usluga u oblasti elektronske naplate putarine koju iz godine u godinu koristi sve veći broj vozača. „ Podatak da je 2008. godine bilo 350, a 2019. godine 385.000 korisnika uređaja za ENP dovoljno govori. Trenutno čak 2/3 teških teretnih vozila koristi elektronsku naplatu putarine, što znači da se ne zaustavlja na naplatnim stanicama, ne emituje emisije štetnih gasova i sam tim ne zagađuje životnu sredinu", istakao je Savić.
Planirane aktivnosti u modernizaciji putnog sektora u Republici Srbiji su i širenje mreže punjača za električna vozila duž postojećih i novoizgrađenih deonica autoputeva. „JP „Putevi Srbije" uz pomoć Vlade RS radi na ovom projektu nekoliko godina unazad. Pre tri godine instalirano je pet elektropunjača na ključnim pozijima na autoputu, na graničnim prelazima i kod Bubanj Potoka" izjavio je Savić i najavio skoru nabavku tri ultra brza punjača od 175 kW i instaliranje 10 brzih punjača od 50 kW čime će glavni putni pravci biti pokriveni i tranzitni saobraćaj električnih vozila dodatno olakšan.

„Sa ubrzanim završetkom Koridora kroz Srbiju, mi smo završili izgradnju svih naplatnih stanica od Subotice do Preševa, odnosno od Subotice do Dimitrovgrada i pustili celoviti zatvoreni sistem naplate putarine tako da sada zbog malog broja čeonih naplatnih stanice nema više zadržavanja" naglasio je Savić i dodao da veliki porast korisnika ENP znači da se od Subotice do Dimitrovgrada ili do Preševa autoputem može proći bez zaustavljanja na naplatnim stnicama što govori o savremenom sistemu koji je implementiran u skladu sa Evropskim direktivama.

Posetioci izložbenog prostora JP „Putevi Srbije" moći će do 23. februara da zaključe ugovor o kupovini ili izvrše dopunu uređaja za elektronsku naplatu putarine i dodatno olakšaju svoje putovanje. Obezbeđene su promotivne akcije svakog dana, nagradni kviz i razna druga iznenađenja.

Izjavu i video možete pogledati na sledećem linku: https://www.putevi-srbije.rs/index.php/sr/galerija/video-galerija/21-02-20-dan-dru%C5%BEenja-sa-novinarima-na-42-me%C4%91unarodnom-sajmu-turizma-u-beogradu


 

 


Štampa