21.08.19. Obilazak radova na izgradnji mosta preko reke Save kod Ostružnice

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlovićje je sa predstavnicima JP "Putevi Srbije", izvođača radova i projektanata obišla radove na izgradnji mosta preko reke Save kod Ostružnice, gde je prisustvovala postavljanju poslednjih delova konstrukcije mosta.

"Građani Srbije mogu da budu ponosni jer i ovaj projekat je dokaz šta sve struka može da izvede. Važno je i da naši inženjeri i radnici rade u skladu sa svim svetskim rešenjima i tehnologijama", rekla je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade dodala je i da će se završetkom radova dobiti novih 27 км auto-puta i da je u izgradnji treća deonica od Ostružnice do Bubanj Potoka. Obilaznica oko Beograda će saobraćaj učiniti bezbednim, a teške kamione i tranzit izmestiti iz centra grada.

Dubravka Negre, direktorka kancelarije Evropske investicione banke, istakla je da je projekat izgradnje mosta preko Save potvrda da se inovacione tehnologije primenjuju i u ovom delu Evrope. "Očekujemo milione novih vozila u tranzitnom i putnom saobraćaju, jer ovo je panevropski koridor”, rekla je Negre.

Slavoljub Tubić, pomoćnik direktora "Putevi Srbije", naglasio je da se most gradi po potpuno novoj tehnologiji i da je po ocenama nadzora sve do sada izvedeno u izvanrednom kvalitetu.

Igor Đurđević, direktor projekta, je istakao specifičnost projekta i zahtevnu tehnologiju gradnje, nesvakidašnju za naše prostore.
"Veliki deo radova je završen, gotovo je 1,3 km betonskih konstrukcija. Čeka nas još 200 m u zoni plovnog puta i to će biti završeno narednih meseci”, izjavio je on.

Video pogledajte na linku: /galerija/video-galerija/21-08-19-obilazak-radova-na-izgradnji-mosta-preko-reke-save-kod-ostružnice


Štampa