22.07.20. Obilazak radova na rehabilitaciji autoputa, deonica petlja Bačka Topola - petlja Sirig

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i v.d. direktora JP „Puteva Srbije” Zoran Drobnjak su obišli radove na rehabilitaciji autoputa od petlje Bačka Topola do petlje Sirig. 

Ministarka Mihajlović je rekla da se od Beograda do Subotice rehabilituje 65 km autoputa i da je deonica od Bačke Topole do petlje Sirig najvećim delom završena najavivši da će do sredine avgusta biti gotovo i preostalih 10,5 km. „Važno je da se putevi održavaju i da velika gradilišta rade”, istakla je. 

Potpredsednica Mihajlović dodala je da je vrednost sadašnjih i planiranih investicija u Vojvodini pet milijardi evra. „Pored modernizacije brze pruge Beograd-Budimpešta, radiće se Fruškogorski koridor. Sve je spremno, kredit je odobren, dokumentacija završena, država je dala garancije i nakon potpisivanja ugovora radovi mogu da krenu”, rekla je ona. 

Miloš Vučević je izjavio da je srećan koliko se radi u celoj Vojvodini i Srbiji, te da se završetkom ove deonice dobija još atraktivniji prilaz Novom Sadu iz pravca Subotice i Mađarske. 

Zoran Drobnjak je rekao da je ovo jedna od 26 deonica koje se rade na autoputevima u Srbiji. “Urađeno je više od 24 km, ostaje još 10,5 km. Vrednost radova je oko 10 miliona evra. U ovoj godini oko 200 km autoputeva ćemo presvući asfaltom”, dodao je on. 


Štampa