24.03.20. JP „PUTEVI SRBIJE“: SVI DRŽAVNI PUTEVI SU PROHODNI!

JP „Putevi Srbije“ obaveštava javnost da su svi državni putevi I i II reda u Republici Srbiji kao i prilazi graničnim prelazima prohodni.

Na gotovo svim deonicama kolovoz je uglavnom mokar sa malo snega u raskvašenom stanju na Obilaznici oko Beograda, teritoriji Ražnja i Aleksinca.

Zabranjen je teretni saobraćaj preko Iriškog venca, Divčibara, Jošanička banja – Kopaonik…

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

JP „Putevi Srbije“ apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajnu signalizaciju i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Trenutno je na snazi drugi stepen pripravnosti, a ekipe putara su spremne svakog trenutka da intervenišu u cilju bezbednog odvijanja saobraćaja.

Na terenu je preko 1000 putara sa adekvatnom mehanizacijom za čišćenje snega i propisanom zaštitnom opremom shodno preporukama Vlade Republike Srbije.

Prema upozorenju RHMZ-a, tokom dana usled jakog vetra, očekuje se stvaranje snežnih nanosa, u istočnoj Srbiji i planinskim predelima.  Slabljenje i postepeni prestanak snežnih padavina očekuje se tokom dana u sredu, 25.03.2020.g.

JP „Putevi Srbije" savetuje vozačima da ostanu kod kuće i poslušaju savete Vlade.

JP „Putevi Srbije"


Štampa