27.03.19. „Putevi Srbije“ i novinari na 54. Međunarodnom salonu automobila

JP “Putevi Srbije” je u utorak, 26.03.2019.g. na svom štandu na Sajmu automobila organizovalo druženje sa novinarima tokom kojeg su predstavnici preduzeća i Sektora za naplatu putarine u neposrednom razgovoru informisali ne samo novinare, već i posetioce Sajma o svim pogodnostima koje omogućavaju projekti modernizacije putnog sektora i unapređenja sistema za naplatu putarine.

Pomoćnik izvršnog direktora Sektora za naplatu  putarine JP „Putevi Srbije“ Darko Savić je brojne novinare informisao o prednostima elektronske naplate putarine i drugim značajnim sadržajima za korisnike autoputeva, kao što su punjači za električne automobile, besplatan WI-FI duž deonica auto-puta, aplikacija za mobilne telefone „Putevi  Srbije“ i najavio postavljanje video kamera duž autoputa.

"U fazi smo realizacije pilot projekta postavljanja video-nadzora,  koji predviđa instaliranje 56 kamera na 14 portala na deonici autoputa Beograd - Niš, a jedna od funkcija kamera je i merenje prosečne brzine po sekcijama", izjavio je Savić. 

Beležimo značajan porast korisnika elektronske  naplate putarine, naglasio je Savić, ističući da trenutno u sistemu za elektronsku naplatu putarine imamo skoro 300.000 korisnika i dodao da praktično svako treće putničko vozilo koristi ENP, dok je učešće teretnih vozila koja koriste elektronsku naplatu putarine  u ukupnom prometu teretnih vozila čak 70,94%.

Učešće elektronske naplate putarine u ukupnom prihodu pokazuje konstantan rast i za prošlu godinu iznosi 45,51%, dodao je Savić.

JP "Putevi Srbije" planira instalaciju još 10 brzih elektro-punjača duž autoputeva pod naplatom u Srbiji, najavio je  Darko Savić novinarima okupljenim na štandu JP „Putevi Srbije“.

I treće pojavljivanje JP „Putevi Srbije“ na međunarodnom sajmu  automobila, opravdalo je očekivanja.

Interesovanje kako novinara tako i posetilaca bilo je veliko.

Izjavu Darka Savića, pomoćnika izvršnog direktora Sektora za naplatu putarine možete pogledati na sledećem linku:

http://www.putevi-srbije.rs/index.php/sr/galerija/video-galerija/26-03-19-izjava-darko-savi%C4%87-na-konfernciji-za-%C5%A1tampu-jpps-na-beogradskom-sajmu-automobila-lat


Štampa