IZGRADNJA MOSTA PREKO SAVE KOD SREMSKE RAČE ZAVRŠAVA SE ZA DVE I PO GODINE

Radove na izgradnji deonice autoputa Beograd – Sarajevo od Sremske Rače do Kuzmina, na  mostu preko reke Save kod Sremske Rače, danas su obišli potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović i v.d. direktora Zoran Drobnjak, sa Vojinom Mitrovićem, ministrom komunikacija i prometa BiH i Đorđem Popovićem, ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske i predstavnicima izvođača radova, u prisustvu ambasadora Turske u Srbiji Tanžu Bilgiča.

,,Za dve i po godine biće izgrađen most preko Save kod Sremske Rače, u okviru izgradnje autoputa Beograd – Sarajevo“, najavila je potpredsednica i istakla značaj regionalnih projekata u koje ,,Srbija ulaže ukupno 13 milijardi evra“.

Infrastrukturni projekti za bolje povezivanje sa Bosnom i Hercegovinom, Mađarskom, Rumunijom, Severnom Makedonijom, Crnom Gorom i Albanijom, poboljšaće kvalitet života građana i doprineti bržem kretanju ljudi i robe, manjim transportnim troškovima i skraćenju čekanja na granicama.

,,Pored ove deonice, sa BiH ćemo se povezati i preko autoputa Požega - Kotroman, gde ćemo takođe imati jedan granični prelaz. Uz integrisane granične prelaze na Bratoljubu, ovom mostu i Kotromanu, procene su da će se transportni troškovi smanjiti za 25 odsto”, rekla je Mihajlovićeva.

Za radove na izgradnji deonice autoputa Beograd - Sarajevo i mosta preko Save kod Sremske Rače, koje izvodi turska kompanija ,,Tašjapi“, Vlada Republike Srbije izdvojila je 220 miliona evra.

Video: https://www.putevi-srbije.rs/index.php/sr/galerija/video-galerija/28-09-20-izgradnja-mosta-preko-save-kod-sremske-ra%C4%8De


Štampa