29.07.20. Radovi na deonici Ruma-Pećinci gotovi za tri meseca

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, v.d. direktora JP „Puteva Srbije” Zoran Drobnjak i predstavnici izvođača radova su danas obišli radove na rehabilitaciji autoputa na deonici Ruma-Pećinci.

Ministarka Mihajlović je ovom prilikom istakla da je u prethodne dve godine uloženo preko pet milijardi dinara u održavanje puteva u ovom delu Srbije i dodala da gotovo svakodnevno obilazi gradilišta po Srbiji kako bi građani videli da građevinari rade, bilo da je reč o projektima u putarskoj, železničkoj, komunalnoj ili vodnoj infrastrukturi, ali i da bi pružila podršku građevinarima i svima koji rade. 

„Svaki radno  angažovan čovek važan je za našu ekonomiju. Epidemija pogađa ceo svet i trajaće i dalje i zato je važno da učinimo sve kako bismo sačuvali zdravlje i mogli da radimo. Ništa ne sme da stane. Na današnji dan 5.500 radnika radi na gradilištima, nema zaraženih, uz dobru organizaciju i brigu uspevamo da održimo projekte u dogovorenoj dinamici”, rekla je ona. 

Mihajlovićeva je dodala da vrednost radova za deonicu autoputa od Sremske Rače do Pećinaca iznosi 1,5 milijardi dinara i da su velika ulaganja u putnu privredu, jer dobra infrastruktura je preduslov da ljudi ostanu da žive u Srbiji. 

Direktor Drobnjak je izjavio da se trenutno radi na deonici od Rume do Pećinaca u dužini od 13,1 km i da očekuje da, po dinamici radovi budu gotovi za tri meseca. 

„Na ovoj deonici trenutno se izvode radovi na proveri drenaže, ogradi i skidanju asfalta. Potom će uslediti popravljanje podloge i asfaltiranje. Potom će se raditi druga deonica u dužini od 13,75 km od Rume do Sremske Mitrovice.”, rekao je Drobnjak. 

Video: https://www.putevi-srbije.rs/index.php/sr/galerija/video-galerija/29-07-20-radovi-na-deonici-ruma-pe%C4%87inci-gotovi-za-tri-meseca


Štampa