Deonica državnog puta Kragujevac-Batočina puštena u saobraćaj

V.d. direktora JP „Putevi Srbije” Zoran Drobnjak je danas zajedno sa predsednikom opštine Batočina Zdravkom Mladenovićem obišao završene radove na deonici puta Kragujevac – Batočina i tim povodom izjavio da su završetkom brze saobraćajnice kroz Batočinu taj grad i Kragujevac povezani sa autoputem.

Drobnjak je izjavio da cilj njegove posete Batočini nije samo završetak deonice od 4,5 km, čija izgradnja predstavlja rutinu za građevinare, već da se istakne šta će se još raditi i naveo da se rade novi projekti, nova petlja i naplatna stanica u Batočini koja će biti mnogo veća i bliža tom gradu. Radovi na proširenju naplatne stanice počeće u proleće, istakao je Drobnjak i dodao da se pripremaju projekti za izgradnju brze saobraćajnice koja će povezati Kragujevac sa Moravskim koridorom preko Mrčajevaca. „Projekat bi trebalo da bude gotov do marta, zatim će uslediti odabir izvođača, posle čega izgradnje može početi”.

Predsednik opštine Batočina Zdravko Mladenović ocenio je da je završetak radova na ovom putu veliki dan za tu opštinu jer je novi put i impuls za dovođenje stranih investitora.

Za izgradnju deonice kroz Batočinu duge 4,5 kilometra, kojom dnevno prođe više od 12.000 automobila izdvojeno je 1,1 milijarde dinara iz budžeta Republike Srbije i ova brza, moderna saobraćajnica omogućiće bezbedan saobraćaj od Kragujevca do autoputa.


Štampa