12.02.16. POJAČAN RAD U SEKTORU NAPLATE PUTARINE TOKOM PREDSTOJEĆEG PRAZNIKA DANA DRŽAVNOSTI

JP „Putevi Srbije” i Sektor naplate putarine će tokom predstojećeg praznika intezivirati rad na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila zbog povećanog saobraćaja na putevima u Republici Srbiji, posebno na auto-putevima pod naplatom. 

U cilju efikasnijeg obavljanja poverenih poslova, sprečavanja zastoja i bržeg protoka vozila na naplatnim stanicama, izvršene su sledeće pripreme:

• Svi kanali za naplatu putarine kao i distribuciju kartica biće u funkciji 24 časa dnevno bez minuta pauze.
• Na svim naplatnim stanicama će se u periodu kada je pojačan intenzitet saobraćaja povremeno ručno deliti kartice za ulazak na auto-put.
• Na svim većim naplatnim stanicama gde za to postoji tehnička mogućnost po potrebi će se otvarati dodatne reverzibilne trake.
• U periodima kada se na naplatnim stanicama očekuje povećan broj vozila, radnici obezbeđenja imaju zadatak da učesnike u saobraćaju preusmeravaju na slobodne trake za naplatu putarine ili distribuciju kartica i time im olakšavaju prolazak kroz zonu naplatne stanice.
• Učesnici u saobraćaju će putem portala biti obaveštavani o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama, stanju kolovoza, vremenskim prilikama, itd.
• Inkasanti će imati dovoljno sitnog novca za vraćanje kusura.
• Svi šefovi Odseka i njihovi pomoćnici biće dežurni na terenu, obilaziće naplatne stanice i kontrolisati organizaciju rada.
• Organizovan je poseban režim rada radnika tehničke službe kako bi se iznenadni kvarovi otklanjali u što kraćem roku.

Učesnici u saobraćaju putarinu mogu da plaćaju u dinarima (učesnici domaćih i stranih registarskih tablica), evrima (učesnici stranih registarskih tablica), putem platnih kartica kao i elektronskom naplatom putarine (bez zaustavljana).

Apelujemo na domaće učesnike u saobraćaju da pripreme tačan iznos putarine radi bržeg prolaska kroz naplatne stanice i da u skladu sa svojim mogućnostima ne koriste popodnevne časove poslednjeg dana praznika za povratak svojim kućama, već da to čine ravnomerno tokom celog dana kako bi se izbegla veća zadržavanja.

 


Štampa