22.12.16. Pojačan rad Sektora za naplatu putarine za predstojeće božićne i novogodišnje praznike

JP „Putevi Srbije” i Sektor za naplatu putarine spremno dočekuju božićne i novogodišnje praznike, jer su to periodi povećanog inteziteta saobraćaja na auto-putevima u Republici Srbiji.

JP ,,Putevi Srbije“ je pojačalo rad na naplatnim stanicama, radi bržeg prolaska vozila, sprečavanja zastoja i efikasnijeg obavljanja poslova. Svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica su u funkciji 24 časa dnevno, bez minuta pauze, povećan je broj inkasanata i organizovan poseban režim rada tehničke službe, da bi se eventualni iznenadni kvarovi otklanjali u što kraćem roku.

JP „Putevi Srbije“ omogućilo je učesnicima u saobraćaju da se putem portala na auto-putevima informišu o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama, prekidima saobraćaja, stanju kolovoza, vremenskim prilikama i drugim neophodnim informacijama.

Na vidljivim mestima postavljena su obaveštenja vozačima da pripreme tačan iznos novca za plaćanje putarine koja su, osim na srpskom jeziku, napisana još i na engleskom, nemačkom i turskom. Inkasantima je obezbeđeno dovoljno sitnog novca za vraćanje kusura.

Učesnici plaćanje putarine mogu obaviti u dinarima (ako su vlasnici vozila sa domaćim i stranim registarskim tablicama), u evrima (ako su vlasnici vozila sa stranim registarskim tablicama), platnim karticama i elektronskom naplatom putarine (TAG uređajem, bez zaustavljana).

Na našim auto-putevima je sve popularnija elektronska naplata putarine. Ovaj savremeni model plaćanja putarine upotrebom TAG uređaja značajno skraćuje vreme putovanja jer omogućava vozilima prolazak bez zaustavljanja u posebnim naplatnim trakama koje postoje na svim većim naplatnim stanicama u Republici Srbiji.

U sistemu za elektronsku naplatu putarine trenutno ima 125 000 korisnika TAG uređaja, dok je broj transakcija u 2016. godini porastao za 57,3 odsto.

Prodaja i dopuna TAG uređaja vrši se na 60 prodajnih mesta koja se nalaze duž svih deonica auto-puteva u Srbiji, na graničnim prelazima i u većim gradovima preko mreže distributera, kao što su benzinske stanice NIS Gasprom, OMV, Europetrol, Petrol, poslovnice AMSS i Tehnokopa.

JP “Putevi Srbije“ apeluje na vozače da na put krenu odmorni, da koriste zimske pneumatike, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu. Savetujemo učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni tokom večernjih i jutarnjih časova, zbog mogućih niskih temperatura i stvaranja poledice.

JP „Putevi Srbije“ svim učesnicima u saobraćaju želi srećan put i čestita predstojeće praznike!


Štampa