Ministar Momirović: Prohodni svi autoputevi i putevi I i II reda u Republici Srbiji

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, sa v. d. direktora JP "Putevi Srbije" Zoranom Drobnjakom i saradnicima, obišao je putnu bazu zimske službe u Vrčinu. Ministar Momirović je poželeo srećne novogodišnje i božićne praznike putarima i zahvalio im se na uloženom trudu i radu, jer, kako je rekao, "svi su radili tokom praznika, bez predaha i to veoma dobro svoj posao".

"Svi autoputevi, kao drugi putevi I i II reda u Sribiji su prohodni iako sneg sve vreme pada" izjavio je Momirović, i apelovao na korisnike puteva da shvate da JP "Putevi Srbije" održava 15.700 km puteva i da zajedno sa Ministarstvom pruža podršku i lokalnim samoupravama kada se očiste prioritetne saobraćajnice.

Ministar Momirović je apelovao na vozače da ne kreću na put bez odgovarajuće zimske opreme, posebno na vozače teretnih vozila, jer je upravo zbog njih bilo najviše zastoja u saobraćaju na deonicama na kojima je sneg.

V.d. direktora JP "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak je izjavio da putari rade nepresano i da je normalizovan saobraćaj na delu autoputa kod mesta Crvena Reka, na istočnom kraku Koridora 10, gde je saobraćaj u voznoj traci bio u prekidu nekoliko sati. Drobnjak je dodao da saobraćaj na tom delu nije bio potpuno obustavljen, već se odvijao preticajnom trakom.

Rukovodilac Zimske službe u JP "Putevi Srbije" i izvršni direktor Sektora za održavanje državnih puteva I i II reda Zoran Stojisavljević, objasnio je da je na tom mestu zbog veće količine vode došlo do prosipanja materijala na objektu u izgradnji na delu autoputa kod Crvene Reke.

Video materijal sa izjavama i video snimcima baze zimskog održavanja možete preuzeti sa linka: Ministar Tomislav Momirović u poseti putnoj bazi JP “Putevi Srbije” u Vrčinu


Štampa