Novi most preko reke Ljuboviđe danas pušten u saobraćaj

Novoizgrađeni most preko reke Ljuboviđe na državnom putu I B reda 28, Gračanica-Ljubovija, pušten je u saobraćaj danas, 26.oktobra 2020.g.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, koja je pre nekoliko meseci zajedno sa v.d. direktora JP „Putevi Srbije" obišla most srušen u junskim poplavama, rekla je da su radovi završeni i pre planiranog roka.

„U julu smo građanima Ljubovije obećali da će novi most biti sagrađen do kraja ove godine, ali je ipak, sve završeno za samo četiri meseca, od projektne dokumentacije do izvođenja i od danas je most u saobraćaju. Ovaj most mnogo znači građanima ovog kraja i zato je važno što je maksimalno iskorišćena građevinska sezona i što su radovi završeni pre zime", rekla je Mihajlovićeva.

Radove na izgradnji mosta u vrednosti od 60,4 miliona din. izveli su Vest –gradnja iz Šapca kao podizvođač i Preduzeće za puteve Valjevo. Projektnu dokumentaciju je uradio „Filos Inženjering" d.o.o., Beograd i tehničku kontrolu vršio „Pro- inženjering" d.o.o. Beograd.

Stari most preko reke Ljuboviđe kod Ljubovije je tokom junskih poplava teško oštećen izlivanjem reke nakon čega je porušen. Za vreme izvođenja urgentnih radova na izgradnji mosta sav drumski saobraćaj je izmešten  na alternativni pravac – privremenu devijaciju puta sa privremenim prelazom preko reke u neposrednoj blizini porušenog mosta.


Štampa