Obuka za pružanje prve pomoći za korisnike službenih vozila

JP „Putevi Srbije“ i Odeljenje za BZR i ZOP  već treću godinu sprovode obuke za pružanje prve pomoći. U prethodne dve je obučeno više od 800 zaposlenih koji svoje radne zadatke obavljaju na terenu (naplatne stanice, tunelsko operativni centri...) i zaposleni u poslovnim objektima.

U ovoj fazi obuke će biti obučeno preko 100 zaposlenih koji su korisnici službenih vozila.

U skladu sa Zakonom o bezbednosti i zdravlju na radu i Pravilnikom o načinu pružanja prve pomoći, vrsti sredstava i opreme koji moraju biti obezbeđeni na radnom mestu, načinu i rokovima osposobljavanja zaposlenih za pružanje prve pomoći obuku sprovodi licencirano lice iz ovlašćene medicincke ustanove  koje je program prilagodilo korisnicima službenih vozila , gde kroz primere i situacije iz prakse upoznaje zaposlene sa postupcima kojima se obezbeđuje brzo pružanje prve pomoći povređenim i naglo obolelim licima na licu mesta, a u skladu sa savremenim metodama pružanja prve pomoći.

Obuke se sprovode na naplatnim stanicama „Beograd“ i „Niš sever“, u poslovnim objektima JP „Putevi Srbije“ u Bulevaru kralja Aleksandra, Vlajkovićevoj, Ljube Čupe i Gazeli.

Obuke za pružanje prve pomoći sprovode se uz primenu svih preventivnih mera u borbi protiv virusa Covid 19


Štampa