PUTEVI SRBIJE: Na snazi II stepen pripravnosti Zimske službe

JP „Putevi Srbije” obaveštava javnost da je u Republici Srbiji na snazi II stepen pripravnosti Zimske službe, kao i da se u toku Zimske službe 2020/2021 održavanje puteva obavlјa iz 167 putnih baza i punktova.

Na celoj teritoriji Republike Srbije ekipe putara i raspoloživa mehanizacija su na terenu u pripravnosti i spremne da intervenišu u cilјu bezbednog odvijanja saobraćaja.

Posebna pažnja pri organizaciji zimskog održavanja državnih puteva I i II reda poklanja se: mostu „Gazela“, prevoju Bubanj Potok, Begalјičkom Brdu, prevoju „Mečka“, Čestobrodici, Zlatiboru, Popadiji, Tresibabi, Svetinji, usponu Rušanj i Rudnik na Ibarskom putu, prevojima na Fruškoj Gori (Iriški Venac, Banstol), mostu Beška, prevoju Jaram na putu Berzeće - Kopaonik itd.

Raspolažemo sa dovolјnim količinama soli, kamenog agregata i rizle, kao i hladne asfaltne mase za sanaciju udarnih rupa.

JP „Putevi Srbije“ apeluje na na sve učesnike u saobraćaju da ne kreću na put bez obavezne zimske opreme, kao i da zbog loših vremenskih uslova budu posebno oprezni, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Detalјne informacije o stanju, eventualnim zabranama, odronima, magli, ledu i prevojima na kritičnim deonicama, na državnim putevima Republike Srbije u realnom vremenu, svakodnevno u 6:00 i 18:00 časova, a u slučaju vanrednih okolnosti i češće, možete naći na internet prezentaciji JP „Putevi Srbije“, na linku: https://www.putevi-srbije.rs/index.php/sr/izve%C5%A1taj-zimske-slu%C5%BEbe 


Štampa