Odeljenje za finansijsko upravljanje projektima

Odeljenje za finansijsko upravljanje projektima vrši izradu godišnjih planova investicija, nadležno je za organizaciju i kontrolu sprovođenja usvojenih procedura kontrole kvaliteta i obezbeđuje uslove za ostvarivanje planiranih ciljeva kontrole kvaliteta.

Takođe, vrši kontrolu i distribuira izveštaje o finansijskoj realizaciji svakog pojedinačnog zajma/donacije kao i specijalizovane finansijske izveštaje prema posebnim zahtevima kreditora i ministarstava.

Sarađuje sa eksternim revizorima ukoliko je eksterna revizija zahtevana sporazumom sa kreditorom ili donatorom. Obezbeđuje potrebnu koordinaciju rada između Sektora za investicije i drugih organizacionih celina Javnog preduzeća. Izrađuje izveštaj o radu odeljenja i vrši njegovu analizu.

Odeljenje za analizu i rešavanje odštetnih zahteva

Odeljenje za analizu i rešavanje odštetnih zahteva razmatra odštetne zahteve izvođača i njihovu opravdanost u odnosu na zakonsku nadležnu regulativu i ugovorna dokumenta. 

Odeljenje za operativno upravljanje i nadzor na projektima

Odeljenje za operativno upravljanje i nadzor na projektima upravlja ugovorima za konsultantske usluge i radovima na realizaciji, kontroli projekata finansiranih iz domaćih i ino sredstava iz domena zaštite životne sredine, bezbednosti saobraćaja i socijalnog aspekta.

Odeljenje za praćenje realizacije i plansko-analitičke poslove

Odeljenje za praćenje realizacije i plansko-analitičke poslove prati realizaciju, napredovanje pojedinačnih ugovora/projekata, priprema izveštaje i planove sektora u celini.

Odeljenje za tehničku pripremu

Odeljenje za tehničku pripremu obezbeđuje projektno-tehničku dokumentaciju i uslove za otpočinjanje radova na gradilištu, i obavlja poslove u vezi sa domaćim i međunarodnim procedurama javnih nabavki. Učestvuje u pripremi i procesu odobravanja međunarodnih projekata, prati njihovu realizaciju i izveštava o efektima po okončanju projekata.