Опис пројекта - Унапређење повезаности Баната 2

 

Improvement of Banat Connectivity 2 – IBC 2

(Унапређење повезаности Баната 2)

Пројекат је настао као логичан наставак успешно реализованог пројекта  “Improvement of Banat Conectivity – IBC” у оквиру претходног позива Интеррег IPA CBC Румунија – Србија програма.

У претходном, заједничком пројекту, урађена је техничка документација и део реконструкције путева који воде до граничних прелаза са румунске стране као и изградња бициклистичке стазе од Кикинде до граничног прелаза у Накову са српске стране, а у оквиру овог пројекта ће се наставити рехабилитација деоница обухваћених израђеном документацијом. Тиме ће се дати значајан допринос постизању савремених стандарда квалитета путне инфраструктуре која је  главни канал за превоз терета и путника и игра важну улогу у побољшању социо-економских стандарда у читавом прекограничном региону.

ЦИЉ ПРОЈЕКТА:

Конвергенција људи, заједница и економских актера у пограничном подручју, како би се створила здрава основа за уравнотежен економски и друштвени развој, осигуравајући оптималне развојне могућности за обе земље путем изградње и унапређења путне инфраструктуре у пограничном подручју.

ПАРТНЕРИ:

Водећи партнер:

Јавно предузеће Путеви Србије, Србија

Партнери:

  • Општина Жомбољ, Румунија
  • Град Кикинда, Србија
  • Регионални центар за друштвено–економски развој – Банат, Србија

ПЕРИОД ИМПЛЕМЕНТАЦИЈЕ:

24 месеца; 01.08.2019- 31.07.2021. године

ВРЕДНОСТ ПРОЈЕКТА:

1.144.158,65 EUR

ИЗВОР ФИНАНСИРАЊА:

Интеррег IPA Програм прекограничне сарадње Румунија – Србија.


Штампа