22.10.12. ЈП "Путеви Србије" у ужем избору за "Оскар квалитета 2012"

У уторак 16.10.2012. године у оквиру пријаве за националну награду за пословну изврсност Оскар квалитета 2012, нашу организацију су посетили представници оцењивачког тима Фондације за културу квалитета и изврсност. После првог круга пријаве који је обухватао добро припремљену документацију за конкурисање, ЈП "Путеви Србије" су ушли у ужи избор за награду и створили услове за непосредно оцењивање од стране оцењивачког тима "Награде".

Чланови оцењивачког тима су представљени руководству и члановима одбора за квалитет и сама презентација добрих страна пословања организације је протекла више него очекивано добро и професионално. Сви критеријуми за оцену (лидерство, стратегија, људски ресурси, партнерство и ресурси, процеси, производи и услуге, резултати-корисници, резултати-људски ресурси, резултати – друштвена заједница и кључни резултати) су презентовани јасно и у потпуности са сваким од одговорних руководилаца.

Национална награда за пословну изврсност - ОСКАР КВАЛИТЕТА, додељује се профитним и непрофитним организацијама, као независна и неутрална награда за врхунске резултате постигнуте на развоју и организационе и пословне изврсности и конкурентности. Награда представља снажан мотивациони фактор на путу ка пословној изврсности организација и подстицај развоју укупне климе за унапређење квалитета у нашој земљи. Учешће на конкурсу омогућава фирми: самооцењивање; добијање објективне оцене унапређења квалитета оцењивањем од стране неутралног оцењивачког тима; упоређење са другим успешним организацијама; процену сопствених тржишних могућности; стварање климе за квалитет и његово унапређење, итд.

У оквиру Светског дана квалитета и Европске недеље квалитета 2012.године, у привредној комори Србије биће проглашење победника и додела награде Оскар квалитета.


Штампа