Одељење за финансијско управљање пројектима

Одељење за финансијско управљање пројектима врши израду годишњих планова инвестиција, надлежно је за организацију и контролу спровођења усвојених процедура контроле квалитета и обезбеђује услове за остваривање планираних циљева контроле квалитета.

Такође, врши контролу и дистрибуира извештаје о финансијској реализацији сваког појединачног зајма/донације као и специјализоване финансијске извештаје према посебним захтевима кредитора и министарстава.

Сарађује са екстерним ревизорима уколико је екстерна ревизија захтевана споразумом са кредитором или донатором. Обезбеђује потребну координацију рада између Сектора за инвестиције и других организационих целина Јавног предузећа. Израђује извештај о раду одељења и врши његову анализу.

Одељење за анализу и решавање одштетних захтева

Одељење за анализу и решавање одштетних захтева разматра одштетне захтеве извођача и њихову оправданост у односу на законску надлежну регулативу и уговорна документа. 

Одељење за оперативно управљање и надзор на пројектима

Одељење за оперативно управљање и надзор на пројектима управља уговорима за консултантске услуге и радовима на реализацији, контроли пројеката финансираних из домаћих и ино средстава из домена заштите животне средине, безбедности саобраћаја и социјалног аспекта.

Одељење за праћење реализације и планско-аналитичке послове

Одељење за праћење реализације и планско-аналитичке послове прати реализацију, напредовање појединачних уговора/пројеката, припрема извештаје и планове сектора у целини.

Одељење за техничку припрему

Одељење за техничку припрему обезбеђује пројектно-техничку документацију и услове за отпочињање радова на градилишту, и обавља послове у вези са домаћим и међународним процедурама јавних набавки. Учествује у припреми и процесу одобравања међународних пројеката, прати њихову реализацију и извештава о ефектима по окончању пројеката.