22.01.2021. СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ - 17.35

• Наплатна станица Прељина, на наплати, нема више задржавања возила. Такође, саобраћај се одвија нормално на државном путу I Б реда број 22 (Ибарска магистрала), на кружном току после наплатне станице, након што је уклоњено возило које је било у квару.

• Напомена за Зајечар - због отопљавања снега поред коловоза могућа појава поледице у вечерњим и јутарњим часовима на коловозу. Ситни одрони, дуж нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима. Највише их има на Ђердапској магистрали, где се саветује опрезна вожња и придржавање саобраћајне сигнализације, која обавештава о одронима.

• Постоји могућност појаве местимичне поледице на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима. Молимо учеснике у саобраћају да возе пажљиво и да прилагоде брзину кретања условима на путу. Саветујемо возачима да без зимске опреме и ланаца не крећу на пут, а уколико се одлуче на путовање, треба да возе пажљиво.

• Постоји могућност појаве магле на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима преко река. Молимо учеснике у саобраћају да прилагоде брзину кретања условима на путу.

• Забране за шлепере и камионе са приколицом су на снази на следећим путним правцима:
Јошаничка Бања - Копаоник
Шарена Буква (Мачков Камен) - Столице, преко Столица
Лозница - Зајача - Шарена буква - Мачков камен, преко Мачковог камена
Краљево (Кованлук) - Брезна - Гоч
Копаоник - Рудница

• Скрећемо пажњу на превоје и критичне деонице на следећим путним правцима, на којима саветујемо максималан опрез у вожњи и обавезно коришћење зимске опреме:
Подбукови - Косјерић - Пожега - Ариље - Дивљака, осулине на коловозу дуж камених косина Пожега -Косјерић
Брзеће - Блажево - Мерћез, Због магле смањена видљивост на 50 метара. Ветар прави наносе до 30cm.

• Пазариште – Тутин, код места Надумце, до 01.11.2021.године, на снази је обустава саобраћаја, због радова који се изводе у пуном профилу пута. Алтернативни путни правац: Пазариште - Дојевиће; Дојевиће - Нови Пазар; Нови Пазар - Брегови; Брегови - Тутин. Алтернативни правац за локални саобраћај – повремено пропуштање возила у току дана, док је у току ноћи на снази потпуна обустава саобраћаја.

• Врдник – Ириг, измењен режим саобраћаја, уз повремено наизменично пропуштање возила (али не сваког дана).

• На наплатним станицама на аутопутевима у Републици Србији нема задржавања возила.

• Према информацијама Управе граничне полиције у 17.15 часова, на граничним прелазима нема задржавањa.


Штампа   Ел. пошта
• Саветујемо да сви учесници у саобраћају, због своје безбедности и безбедности других учесника у саобраћају, поштују саобраћајне прописе и прилагоде брзину кретања условима на путу.