Пројекат подршке ЕБРД ЈП "Путеви Србије"

У простојима ЈП "Путеви Србије" 06. и 10.11.2008. године одржани су семинар и радионица у организацији консултантске куће IRD Engineering, а као део пројекта подршке Европске банке за обнову и развој ЈП "Путеви Србије" на којима су представници свих сектора предузећа могли да чују предавања на тему техничке помоћи предузећу у изради корпоративног плана.

Тема прве радионице одржане 06.11.2008. године била је "Помоћ у поступку израде Корпоративног плана" у оквиру које се говорило о циљевима техничке помоћи, постојећој организацији предузећа, законском, институционалном и финансијском оквиру, као и даљим мерама. Кроз дискусије су дефинисани развојни програми и стратегије, као и задаци, које би ЈП "Путеви Србије" требало да испуни како би се дефинисала прелиминарна форма Корпоративног плана, а затим се разговарало о практичним користима које предузећу овакав систем доноси.

Први семинар у оквиру овог пројекта је одржан 10.11.2008. године на тему "Систем подршке у доношењу одлука" а обухватао је софтверска решења за помоћ у доношењу одлука у оквиру предузећа .

Наставак пројекта помоћи ЕБРД ЈП "Путеви Србије" наставиће се у децембру када ће бити одржани други семинар и друга радионица, а који ће у пројекат укључити и носиоце интереса (министарства, институте итд...) са којима ЈП "Путеви Србије" сарађује. 


Штампа