• У складу са Законом о путевима, управљач јавног пута, Јавно предузеће „Путеви Србије“, дужно је да обавештава јавност и кориснике јавних путева о стању и проходности тих путева преко средстава јавног информисања. У складу са тим, молимо Вас да приликом објављивања информација из овог саопштења, као извор информација наведете Јавно предузеће „Путеви Србије”.

19.11.2019. Сервисне информације - 22.07

  • Ауто-пут, Обреновац  - Прељина, пре Уба, у смеру ка Чачку, због квара на теретном моторном возилу затворена је зауставна трака.Тренутно се саобраћај одвија несметано. Приликом интервенције доћи ће до краткотрајног затварања возне саобраћајне траке. Молимо учеснике у саобраћају да прилагоде брзину кретања условима на путу.    
• Апелујемо да сви учесници у саобраћају, због своје безбедности и безбедности других учесника у саобраћају, поштују саобраћајне прописе и прилагоде брзину кретања условима на путу.

19.11.2019. Сервисне информације – 18.00

• Ауто-пут Е-75, мост „Газела“ - аеродром „Никола Тесла“, 20.11/21.11.2019. године, од 23.00 до 03.00 ч - радови на постављању државних заставица Северне Македоније и Републике Србије. Радови ће се изводити у покрету, у претицајној саобраћајној траци.
• Ауто-пут Е-75, деоница Ћуприја-Јагодина, петља Баточина, до 20.11.2019.године, до 19.00 часова - радови на санацији крајње десне (зауставне) саобраћајне траке. За време извођења радова затворена је зауставна саобраћајна трака у смеру Ниш-Београд.
• Блаце – Белољин, до 21.11.2019 године, 08.00 – 12.00 и 13.00 - 17.00 часова, на снази је обустава саобраћаја због извођења радова на изради хабајућег слоја. Након 17.00 часова саобраћај ће се одвијати нормално.
У току извођења радова алтернативни правац је деоница Блаце - Куршумлија из правца Блаца, а из правца Белољина према Блацу је општински пут, деоница Туларе - Суви До - Стубал – Блаце.
• Ауто-пут Е-75, петља „Мерошина“- петља „Дољевац“ - радова на санацији коловозне конструкције. Саобраћај је затворена лева коловозна трака, смер Лесковац-Ниш, а саобраћај се одвија двосмерно, десном коловозном траком, у смеру Ниш – Лесковац. Планирани рок завршетка радова је 31.12.2019. године.
• Лис – Краварица , у зони моста преко реке Бјелице - обустава саобраћаја због оштећења/отцепљења коловозне конструкције. Алтернативни путни правци за путничка возила су локални путеви Лучани – Лопаш и Гуча – Краварица. Алтернативни путни правац за теретна моторна возила: Лис – Лучани – Кратовска Стена, Кратовска Стена – Пожега, Пожега – Ариље.
• На наплатним станицама на аутопутевима у Републици Србији нема задржавања возила.
• Према информацијама Управе граничне полиције у 17.15 часова:
- на граничном прелазу Сремска Рача, на излазу, теретна моторна возила чекају 60 минута;
- на граничном прелазу Келебија, на излазу, теретна моторна возила чекају 120 минута;
- на граничном прелазу Батровци, на излазу, теретна моторна возила чекају 360 минута;
- на граничном прелазу Бачка Паланка, на излазу, теретна моторна возила чекају 180 минута.
- На осталим граничним прелазима Републике Србије нема задржавања.

 

• Апелујемо да сви учесници у саобраћају, због своје безбедности и безбедности других учесника у саобраћају, поштују саобраћајне прописе и прилагоде брзину кретања условима на путу.

19.11.2019. Сервисне информације - 13.57

• На снази је обустава саобраћаја на деоници Лис – Краварица, због оштећења/отцепљења коловозне конструкције, у зони моста преко реке Бјелице.
Алтернативни путни правци за путничка возила су локални путеви Лучани – Лопаш и Гуча – Краварица.
Алтернативни путни правац за теретна моторна возила: деоница Лис – Лучани – Кратовска Стена, деоница Кратовска Стена – Пожега, деоница Пожега – Ариље.
• Деоница Босилеград – Гложје - радови на ургентном одржавању, уз наизменично пропуштање возила.
• У зони петље „Адашевци“, санацијa надвожњака „Адашевци“- радови на рехабилитацији и унапређењу безбедности саобраћаја деонице ауто-пута Батровци - Кузмин 1, при чему је дошло до сужења леве и десне коловозне траке.
• Деоница Сурчин-Обреновац, радови на изградњи ауто-пута Е-763 Београд – Јужни Јадран.Саобраћај се одвија двосмерно у левој траци ауто-пута у смеру Остружница – Добановци.
• Према информацијама Управе граничне полиције у 13.15 часова:
На граничном прелазу Келебија, на излазу, теретна моторна возила чекају 120 минута.
На граничном прелазу Батровци, на излазу, теретна моторна возила чекају 360 минута.
На граничном прелазу Бачка Паланка, на излазу, теретна моторна возила чекају 120 минута.
На осталим граничним прелазима нема задржавања.
• На наплатним станицама на аутопутевима у Републици Србији нема задржавања возила.

• Апелујемо да сви учесници у саобраћају, због своје безбедности и безбедности других учесника у саобраћају, поштују саобраћајне прописе и прилагоде брзину кретања условима на путу.