ЈП „ПУТЕВИ СРБИЈЕ“ И „КОРИДОРИ СРБИЈЕ“ СА ПРИЈАТЕЉИМА ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Данас 07.06.2024г. је у просторијама ЈП „Путеви Србије“ одржан састанак о пословно-техничкој сарадњи ЈП „Путеви Србије“ и „Коридора Србије“ д.о.о. са предузећима из Републике Српске - ЈП „Аутопутеви РС“ и ЈП „Путеви РС“, као и предузећима која се баве пројектовањем путева и извођењем радова из Републике Србије и  Републике Српске, са циљем интензивирања и унапређења постојеће сарадње.

Поред презентације свих досадашњих постигнућа, разматрано је јачање међусобне сарадње на подручју: развијања савремене мреже аутопутева, пројектовања, грађења, управљања и одржавања аутопутева, наплате путарине, информационих технологија, развоја безбедности и заштите животне средине.

У име Министарства за саобраћај, грађевинарство и инфраструктуру Републике Србије присутнима се обратио в. д. помоћника министра за друмски транспорт, путеве и безбедност саобраћаја Мирослав Алемпић,  док је исред Министарства саобраћаја и веза Републике Српске говорио помоћник министра за друмски саобраћај Драган Станимировић.

Присутне су поздравили в.д. директора ЈП „Путеви Србије Зоран Дробњак и  директор „Коридора Србије“ Александар Антић.

Састанку су присуствовали и помоћници директора ЈП „Путеви Србије“ Миодраг Поледица и Иван Тејић, извршни директори свих Сектора ЈП „Путеви Србије“, Синиша Гаврић, в.д. извршног директора за правне послове ЈП „Аутопутеви Републике Српске“, в. д. директора ЈП „Путеви Републике Српске“ Милан Дакић са сарадницима као и директори предузећа за пројектовање и извођење радова из Бања Луке, источног Сарајева и Београда.

Унапређење заједничке сарадње, размена искустава и знања је почетак новог, развојног периода у односима путне привреде Републике Србије и Републике Српске закључак је данашњег састанка као и заједничко покретање нових пројеката који ће допринети бољем повезивању, унапређујући транзитне токове роба и људи.


Штампа