Радови на деоници аутопута Прељина - Пожега у пуном јеку

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић је са в.д. директора ЈП ”Путева Србије” Зораном Дробњаком, сарадницима и извођачима обишао радове на потезу 3 деонице аутопута од Прељине до Пожеге.

Министар Момировић је изјавио да је задовољан динамиком извођења радова и да се број радника на градилишту повећао на преко осам стотина, уз ангажованих више од две стотине јединица механизације. ​

Момировићје такође апеловао на извођаче радова да морају да санирају све локалне путеве у близини деонице који су оштећени тешком механизацијом којом се довози грађевински материјал за изградњу ауто-пута.

”Када завршимо део од Пакровраћа доПрељине, растеретићемо значајно саобраћај у Чачку. По завршетку деонице, санираћемо и све локалне путеве”, нагласио је министар и замолио становнике тог краја за стрпљење, изразивши разумевањ за њихове примедбе, али уз опаску да велики инфраструктурни пројекти морају имати приоритет, јер се управо у изградњу аутопута улаже готово пола милијарде евра.

В.д. директора ЈП ”Путеви Србије” Зораном Дробњак је најавио да ће ”Путеви Србије” у наредном периоду потписати уговор са градом Чачком и предузећем ”Градац” ради санације локалних путева у селу Ракова, Доња Горевница и Пријевор.

”Деоница сектора 3”, рекоа је Дробњак, ”дуга је 11 километара и радови су у пуном јеку. Трудимо се да буду готови до краја децембра ове године, да до краја јула урадимо насип, да би од 15. августа могли да почну радови на асфалтном застору” објаснио је директор Зоран Дробњак.

Видео: https://www.putevi-srbije.rs/index.php/sr/galerija/video-galerija/14-07-21-obilazak-radova-na-deonici-preljina-pakovra%C4%87e


Штампа